« Hi-tech
objavljeno prije 3 godine i 10 mjeseci
SRCE

Učenje iz sigurnosti vlastitog doma

Srce je ujedno i ovlašteni ispitni centar Pearson VUE u kojem je moguće dodatno potvrditi stečena znanja i steći međunarodno priznate certifikate

Tečajevi SRCA
Tečajevi SRCA (Arhiva)
Više o

srce

,

tečajevi

Sustav obrazovanja, kako formalnog tako i neformalnog, prošlih je mjeseci doživio velike promjene. Održavanje nastave u uobičajenim uvjetima postalo je nemoguće, a učenje i poučavanje gotovo u potpunosti su preneseni u online okruženje.

Već dugi niz godina Srce nudi online tečajeve, jer smo dio ponude informatičkog obrazovanja željeli učiniti dostupnima i korisnicima koji nisu u mogućnosti pohađati tečajeve u učionicama. Upravo ta fleksibilnost koju online tečajevi pružaju, u uvjetima u kojima trenutačno živimo i učimo, omogućila je da online okruženje postane „prostor" u kojem se polaznici na potpuno siguran način mogu posvetiti usvajanju novih znanja i vještina.

Srce nudi velik izbor online tečajeva koji su besplatni i svima dostupni putem sustava za e-učenje tečajeva Srca (https://lms3.srce.hr/moodle/). Ti vam tečajevi mogu pomoći da se upoznate ili proširite svoja znanja o uporabi računala i uredskih alata (Word, Excel, PowerPoint i Access) te drugim područjima uporabe informacijsko-komunikacijskih tehnologija, kao što su područje web-tehnologija ili uporabe statističkog softvera R.

Na tečajeve se studenti i članovi akademske zajednice prijavljuju uporabom svojeg elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr, a korisnici sustava e-Građani uporabom Nacionalnog identifikacijskog i autentikacijskog sustava (NIAS). Svi drugi zainteresirani polaznici mogu se prijaviti otvaranjem lokalnog korisničkog računa. Nakon završenog tečaja, polaznici dobivaju mogućnost preuzimanja ili ispisivanja potvrde o završnom tečaju, a bit će im dodijeljena i digitalna značka.

Za IT stručnjake Srce nudi mogućnost praćenja aktualnih novosti putem portala sistemac.srce.hr. Kroz kratke članke prikazane su informacije i novosti vezane uz računalno-komunikacijsku infrastrukturu i upravljanje sustavima. Na portalu se nalaze i snimke održanih seminara za IT stručnjake s popratnim prezentacijama i radnim materijalima.

Srce ima i bogato iskustvo u izradi obrazovnih materijala za održavanje u učionici. Većina materijala koji se koriste za izvođenje nastave u učionici (priručnici i radne datoteke) dostupni su u otvorenom pristupu na mini-portalu Srce i otvoreno obrazovanje (www.srce.unizg.hr/portal-oer).

Ti materijali mogu poslužiti za samostalno učenje ili korištenje u online nastavi, a pokrivaju širok raspon IT tema kao što su uporaba multimedijskih alata (GIMP, Audacity, Inkscape, Shotcut), web-tehnologija (Python, Ruby, SQL, HTML. CSS, JavaScript, PHP) te sistemske administracije (Linux i Windows).

Srce je ujedno i ovlašteni ispitni centar Pearson VUE u kojem je moguće dodatno potvrditi stečena znanja i steći međunarodno priznate certifikate koje nude tvrtke kao što su Microsoft, Oracle, IBM, Cisco itd.

Termine ispita tijekom srpnja te aktualne promotivne akcije moguće je pronaći na web-stranici ispitnih centara (www.srce.unizg.hr/ispitni-centri).

Više informacija o obrazovnim programima Srca možete pronaći na web-stranici obrazovnih usluga Srca (http://www.srce.hr/edu).

13.07.2020. 08:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh