« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
Zvonimir Hodak:

Ubili su je da meni ne bi prenijela informacije

Hodak je za HTV izjavio kako će nastaviti braniti generala Vladimira Zagorca i to "150 posto žešće"

Zvonimir Hodak i Ljerka Mintas-Hodak ispred stana
Zvonimir Hodak i Ljerka Mintas-Hodak ispred stana (Šime Šokota/Cropix)
Više o

Zvonimir Hodak

,

Ivana Hodak

,

ubojstvo Ivane Hodak

,

Ljubo Pavasović Visković

"Moj klijent i ja smo se sad složili da idemo do kraja, da raskrinkamo mafiju i strukture koje je štite. Imamo argumenata, činjenica i dokaza. Sad ćemo ih iznositi sukcesivno kako budu dolazili i mislim da ćemo dokazati tko su prave žrtve u ovom postupku", rekao je Hodak.

Upitan zna li tko stoji iza ubojstva njegove kćeri, Hodak je rekao kako izravno to ne može reći, ali je naglasio kako sva ubojstva u zadnjih deset godina imaju isti potpis.

"Mislim na onoga kojem gori pod noktima i koji je tri dana nakon što je moj klijent došao u Hrvatsku odlučio likvidirati moju kćer jer se bojao da je ona u vezi s odvjetnikom koji je njoj mogao ispričati razne stvari ili dati određenu dokumentaciju i bojeći se da bi ona te činjenice mogla prenijeti meni", odgovorio je Hodak.

Dodao je kako je uzrok ubojstva nečiji strah da njegova kći ima te podatke.

Mediji su objavili da je ubijena Hodakova kći Ivana bila u vezi s odvjetnikom Ljubom Pavasovićem Viskovićem, jednim od odvjetnika Hrvoja Petrača, koji izdržava šestogodišnju zatvorsku kaznu zbog otmice Zagorčeva sina.

Hodak je također kazao kako je njegov branjenik general Zagorec čvrsto uz njega, te će još žešće nastaviti raditi kako bi dokazali Zagorčevu nevinost.

Prenio je kako je Zagorec zgranut "glupostima koje je njegova austrijska odvjetnica Elizabeth Rech izrekla u jučerašnjoj emisiji 'Otvoreno'", da će doći u Zagreb i pomoći mu. "Ona neće doći i Zagorec je ne želi primiti", rekao je Hodak i dodao kako je odvjetnica imala svoju priliku u Beču i "nije napravila ništa".

Na upit o smjenama koje je najavio premijer Ivo Sanader, Hodak je rekao kako je to politička odluka koja sa Zagorčevim slučajem nema veze.

Govoreći o najavljenim smjenama u kontekstu ubojstva kćeri, Hodak je rekao kako je to odluka post festum te kako ne zna može li ona nešto bitno promijeniti u hrvatskom kriminalnom podzemlju. (hina/metro-portal)

07.10.2008. 18:33:47
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    DemolitionMan
    07.10.2008. 19:00
    Ajde Hodak, sada lijepo napravi nešto kako spada i reci sve što znaš. Budi pravnik i bori se za pravo i pravdu, umjesto da radiš u korist klijenta.
    Ako nije dovoljno da nekome ubiju dijete pa da taj stvarno izađe van i kaže sve (pa i pod cijenu vlastitog smaknuća), onda je taj netko isti kao i egzekutor vlastitog djeteta. Hodak bi trebao pokrenuti kompletnu revoluciju u Hrvatskoj i otkriti sve - od izvršitelja pa sve do samog kriminalnog vrha, tko god se na njemu nalazio. Amen.
  2. avatar
    AnaK
    07.10.2008. 19:25
    Ja isto tako razmišljam, sad stvarno nema što za izgubiti. I ti koji su je ubili, zar nisu računali na mogućnost da čovjek sad sve ispriča? Ili možda ima previše putra na glavi on sam?
  3. avatar
    henrieta
    09.10.2008. 13:25
    Eeee, taj putar na glavi, valjda je to... čovječe, kćer! Kad tata izgubi kćer, to je gadno...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh