« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci
CROMAFIJA

Mesić: 'kap koja je prelila čašu'

Vrijeme je za smjene u Vladi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vlado Kos, CROPIX)
Više o

Stjepan Mesić

,

slučaj Zagorec

,

ubojstvo Ivane Hodak

,

mafijaška ubojstva

,

likvidacije

,

smjene

Čista mafijaška likvidacija odvjetničke vježbenice u Zagrebu je kap koja je prelila čašu i smjene u hrvatskoj Vladi morale su se provesti, rekao je u utorak u Evianu predsjednik Republike Stjepan Mesić koji također podupire poziv na mirne prosvjede građana protiv stanja u kojem se društvo našlo.

Nakon ubojstva 26-godišnje odvjetničke vježbenice Ivane Hodak, kćeri odvjetnika koji brani generala Vladimira Zagorca, optuženog za teški slučaj pronevjere, premijer Ivo Sanader najavio je u ponedjeljak donošenje "antimafijaškog zakona" i smjene ministara unutarnjih poslova i pravosuđa te ravnatelja policije na čija mjesta dovodi nestranačke ljude.

Ostavke su konac jednog stanja nesigurnosti koje je trajalo i koje su neki pokušavali opravdati objašnjenjima da takvo stanje vlada i u nekim europskim i drugim zemljama, rekao je Mesić na marginama međunarodne konferencije u francuskom gradu Evianu.

"To je čista mafijaška likvidacija, to je kap koja je prelila čašu tako da se moralo ići u izmjene i dovesti stručnjake koji će oko sebe sakupiti one specijaliste koji mogu promptno razriješiti svaki kriminalni slučaj koji se dogodi", rekao je predsjednik Republike.

Apsolutno podržavam prosvjede koji su za utorak navečer najavljeni u više hrvatskih gradova, kao javni protest protiv stanja u kojem se društvo našlo, rekao je Mesić i ocijenio da "oni koji su zaduženi za sigurnost iz toga moraju izvući pouke i krenuti u akciju".

U izjavi novinarima Predsjednik je potvrdio da Vijeće za nacionalnu sigurnost saziva "zajedno s premijerom, vjerojatno već u petak" kako bi zatražio "više angažiranja svih institucija zaduženih za sigurnost ljudi i imovine da učine Hrvatsku sigurnom". (hina/metro-portal)

07.10.2008. 14:41:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh