« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
STRAVA U ZAGREBU

Ubijena kći Zvonimira Hodaka

Ovo je drugo jučerašnje ubojstvo u Zagrebu, u 7 sati na Srebrnjaku ubijena je 17-godišnjakinja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Oleg Moskaljov, CROPIX)
Više o

suđenje Zagorcu

,

Zvonimir Hodak

,

Ivana Hodak

Jutros u ulici Pavla Hatza ubijena je Ivana Hodak kći Zvonimira Hodaka, odvjetnika Vladimira Zagorca i Ljerke Mintas-Hodak. Policija se nalazi na mjestu događaja, a vijest je HTV-u potvrdio otac ubijene djevojke.

Prema prvim informacijama, 26-godišnja Ivanu Hodak ubila je nepoznata osoba u stubištu zgrade u Ulici Pavla Hatza 2.

Jedan od prolaznika izjavio je novinarima da je iz zgrade u kojoj je pronađena mrtva Ivana Hodak oko 11 sati istrčao nemaskirani muškarac, u dobi između 30 i 35 godina, odjeven u sivu jaknu, i pobjegao prema Trgu bana Josipa Jelačića. Očevidac je izjavio da nije čuo hice, no da je odmah pomislio da se "događa nešto čudno".

Ubrzo je, kaže, na mjesto događaja stigla hitna pomoć i specijalci. Ulaz zgrade je blokiran policijskom trakom, a uokolo je velik broj policajaca.

Kći poznatog zagrebačkog odvjetnika te bivše ministrice i potpredsjednice vlade krajem 90-ih godina ubijena je u zgradi koja se nalazi niti stotinjak metara od sjedišta PU zagrebačke.

Ivana Hodak je prema informacijama bila djevojka odvjetnika Ljube Pavasovića Viskovića, koji je da stvar bude tragičnija, bio odvjetnik Hrvoja Petrača, a našao se i na mjestu događaja nakon likvidacije Davora Zečevića Zeca, u prosincu prošle godine, kada je došao pružiti potporu dugogodišnjoj prijateljici Ivani Šikić.

06.10.2008. 12:09:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh