« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
'GROZNI ZLOČIN'

Hitna sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost

Što se to događa s Hrvatskom?

Ispred stana ubijene Ivane Hodak
Ispred stana ubijene Ivane Hodak (Davor Pongračić, CROPIX)
Više o

Stjepan Mesić

,

Ivana Hodak

,

Vijeće za nacionalnu sigurnost

,

slučaj Zagorec

Ubojstvo kćeri odvjetnika Zvonimira Hodaka je grozan zločin, rekao je predsjednik Republike Stjepan Mesić u ponedjeljak u Evianu te potvrdio da će zbog toga sazvati sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost.

To je jedan grozan zločin i suosjećam sa svima onima koji su pogođeni, posebno s roditeljima, rekao je Mesić u Evianu gdje sudjeluje na međunarodnoj konferenciji.

Na novinarsko pitanje hoće li zbog toga slučaja sazvati sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost Mesić je odgovorio potvrdno.

"Treba sigurno poduzeti radikalne mjere, no spadaju li u to i ostavke, to neka prosude oni kojih se to tiče", odgovorio je predsjednik Mesić na pitanje trebaju li se u Hrvatskoj dogoditi i neke ostavke zbog nizanja ubojstava i napada koje policija i nadležna tijela nisu riješili.

"Ovo nije prvo ubojstvo, građani moraju biti uznemireni i nadam se da će i MUP i sve institucije koje brinu o sigurnosti građana poduzeti najenergičnije mjere da se uvede sigurnost za građane i za njihovu imovinu", rekao je Predsjednik.

Mesić nije želio nagađati o tome kome je odaslana poruka ubojstvom 26-godišnje kćeri odvjetnika Ivana Hodaka, branitelja generala Zagorca izručenog prošlog tjedna Hrvatskoj gdje će mu se suditi za zločin pronevjere.

Da podsjetimo predsjednik Mesić duboko je i sam bio upleten u aferu s tajnim računima i slučajevima Zagorec i Petrač nakon što je točno prije godinu dana svjedokinja Suzanne Di Mauro Bunjevac trebala otkriti informacije o povezanosti predsjednika Stjepana Mesića i državnog vrha u slučaju bivšeg generala Vladimira Zagorca.

Uz brojne političke i mafijaške poveznice koje su prosječnom građaninu vrlo daleke i teške za razumjeti ostaje činjenica kako se ovakva ubojstva ne događaju niti u mnogo nerazvijenijim zemljama iznad kojih smo po korumpiranosti poslovnog, političkog i podzemnog svijeta navodno daleko ispred.(metro-portal)

06.10.2008. 14:07:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh