« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
PAKISTAN

Ubijen sin Osame bin Ladena?

Američki obavještajci nisu potpuno sigurni je li Sad bin Laden poginuo jer se radilo o napadu bespilotnom letjelicom

(Getty Images)
Više o

Pakistan

,

Osama bin Laden

,

bespilotna letjelica

,

Sad bin Laden

Američki dužnosnici vjeruju da je Sad bin Laden, sin Osame bin Ladena, ubijen u Pakistanu početkom ove godine. Sad bin Laden je, prema izvješćima američkog nacionalnog obavještajnog direktora Mikea McConnella, stigao u Pakistan nakon godine dana kućnoga pritvora u Iranu.

Vjeruje se da je Sad bin Laden ubijen projektilom Hellfire ispaljenim s bespilotne letjelice Predator tijekom ove godine. Visoki dužnosnik protuterorističke službe kazao je kako bez tijela na kojem bi se proveli DNK testovi, ne mogu biti sigurni u točnost te informacije, no kazao je da su američke obavještajne agencije 80 do 85 posto sigurne da je Sad bin Laden mrtav.

Američki protuteroristički dužnosnici su kazali da Sad bin Laden, koji je imao nešto manje od 30 godina, nije posebno važan da bi ga se napadalo pojedinačno, ali je od toga napravljena velika stvar zbog njegovog prezimena. Nije rečeno ništa o lokaciji na kojoj se odvio napad niti kako je došlo do pogibije nekoga tko 'nije dovoljno važan' da se pojedinačno eliminira, kao niti koliko je još 'kolateralnih žrtava' bilo u istom napadu.

Izvor: Hina

23.07.2009. 17:51:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh