« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
RAZOČARANI FANOVI

U2 ipak odgađa cijelu sjevernoameričku turneju

Pjevač Bono Vox uspješno je operiran nakon ozljede kralježnice, ali U2 ipak mora odgoditi 16 koncerata u Sjevernoj Americi

U2 turneja
U2 turneja (Getty Images)
Više o

U2

,

zdravstveni mitovi

,

hipermarket

Irska rock skupina U2 odgodila je cijelu svoju sjevernoameričku turneju zbog ozljede kralježnice pjevača Bona Voxa, koji je u utorak izašao iz bolnice u Muenchenu gdje je uspješno operiran.

Isto tako, skoro je sigurno da U2 neće nastupiti na festivalu u Glastonburyju, jednom od najvećih svjetskih glazbenih događaja koji se održava svake godine u lipnju u tom gradiću na jugozapadu Engleske.

Menadžer skupine U2 Paul McGuinness rekao je ispred bolnice, u kojoj se Bono oporavljao nakon operacije, da se 50-godišnji pjevač "osjeća grozno" zbog odgađanja turneje, koja će pogoditi milijune ljubitelja irske grupe.

"Očito je riječ o ozbiljnoj ozljedi i vrijeme koje je potrebno da se Bono oporavi veliki je problem za turneju skupine U2 koja će morati odgoditi 16 koncerata u Sjevernoj Americi", rekao je McGuinness. "Ti koncerti trebali su se održati između 3. lipnja u Salt Lake Cityju i 19. srpnja na Meadowlands stadionu u New Jerseyu", dodao je.

Najraniji mogući povratak Bona na pozornicu je koncert u Torinu zakazan za 6. kolovoza, navodi se na internetskoj stranici skupine. Riječ je o drugom dijelu turneje pod nazivom U2 360 Tour, u sklopu koje je irski bend održao i dva koncerta u Zagrebu u kolovozu prošle godine.

Bono se ozlijedio dok se u teretani pripremao za turneju. "Pukli su mu ligamenti oko diska, a tijekom operacije je otkriveno da je su fragmenti diska završili u kanalu kralježnice. Bio je u velikim bolovima i s djelomičnom paralizom noge", objasnio je neurokirug koji ga je operirao. Operacija je bila jedino rješenje za potpuni oporavak. (hina/metro-portal)

25.05.2010. 15:32:33
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Allie
    26.05.2010. 18:53
    Nadam se da će uskoro biti bolje...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh