« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
VELESAJAM

U Zagrebu otvoren sajam poslova

Sajam traje danas do 18 sati, a na njemu sudjeluje više od 100 izlagača - poslodavaca i obrazovnih ustanova

(Šime Šokota/Cropix)
Više o

Zagrebački velesajam

,

nezaposlenost

,

HZZ

,

posao

,

Sajam poslova

,

Ankica Paun-Jarallah

Na Zagrebačkom velesajmu danas je otvoren 2. Sajam poslova u Zagrebu, kao zajednički projekt Grada Zagreba i Zagrebačke županije kojim se nastoji poboljšati dostupnost i izmjena informacija među sudionicima na tržištu rada.

Sajam, koji se održava danas do 18 sati, mjesto je na kojem se susreću ponuda i potražnja radnih mjesta, a premda je trenutno ponuda daleko veća od potražnje nadamo se da će barem dio posjetitelja ovdje pronaći posao, rekla je ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) Ankica Paun Jarallah.

Podsjetivši da je lani preko 122.000 ljudi pronašlo posao uz pomoć i posredovanje HZZ-a, Paun Jarallah istaknula je važnost partnerstva svih ustanova i udruga koje sudjeluju u projektu Sajma poslova - od Obrtničke i Gospodarske komore, preko poslodavačkih udruženja, do obrazovnih institucija i lokalne uprave.

Sajam je otvorio državni tajnik Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Krešimir Rožman naglasivši kako se unatoč krizi moraju osigurati sredstva za poticanje projekata zapošljavanja.

Veliki rast nezaposlenosti jedan je od najvećih problema hrvatskog društva a za okretanje tog negativnog trenda u rast zapošljavanja nužno je usklađeno djelovanje niza čimbenika, što nije nimalo lako postići, naglasio je Rožman.

Na ovogodišnjem Sajmu poslova sudjeluje preko 100 izlagača - poslodavaca i obrazovnih ustanova, koji na izložbenim pultovima predstavljaju svoje potrebe za radnicima i mogućnosti za cjeloživotno obrazovanje.

Osim toga, HZZ - Područna služba Zagreb, Grad Zagreb, Zagrebačka županija i njezini gradovi na pultovima promoviraju svoj rad, usluge i programe.

Ove godine na sajmu se nudi 1.050 poslova, a očekuje se oko 10.000 posjetitelja. Lani su poslodavci nudili 880 slobodnih radnih mjesta. Prema anketnom istraživanju 49 posto posjetitelja uspjelo je kontaktirati s poželjnim poslodavcem, a mnogi od njih uspjeli su dobiti posao. (hina/metro-portal)

31.03.2010. 13:14:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh