« Spektakli
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
CRVENI TEPIH

U Zagreb stigla Angelina Jolie bez Brada Pitta

Nažalost, Hrvati neće moći vidjeti slavni par u Zagrebu jer je Brad ostao čuvati djecu

Fotografija vijesti
Više o

film

,

Angelina Jolie

,

Brad Pitt

,

Brangelina

,

U zemlji krvi i meda

Američka glumica Angelina Jolie doputovala je u Zagreb gdje će večeras predstaviti svoj redateljski i scenaristički filmski prvijenac "U zemlji krvi i meda", a na crvenom tepihu u predvorju CineStara Arena trebala bi se zadržati oko jedan sat.

Kako u Zagrebu nije bilo moguće organizirati konferenciju za novinare, ni pojedinačne intervjue s Angelinom Jolie, ona će se s novinarima i snimateljima uoči projekcije filma zadržati duže nego inače, oko jedan sat ili više, rekla je Ivona Lušić, glasnogovornica "Blitza", distributera tog filma.

Najavila je da će okupljanje na 'crvenom tepihu' dugom 60 metara, postavljenom u predvorju CineStar Arene, početi već oko 16 sati, a osim za novinare, snimatelje i fotografe rezervirana su mjesta i za obožavatelje popularne glumice.

Osim redateljice, kojoj je nakon posjeta Brijunima ovo drugi boravak u Hrvatskoj, na premijeru će doći ekipa filma predvođena Zanom Marjanović, Goranom Kostićem, Radom Šerbedžijom, Vanesom Glođo i Brankom Đurićem.

Očekuje se i dolazak mnogih osoba iz hrvatskog kulturnog i političkog, među ostalima, predsjednika Ive Josipovića, te zvijezda s hrvatske estrade koje će prošetati drugim, paralelnim 'crvenim tepihom'.

Nakon premijere bit će održan svečani domjenak za više od 700 uzvanika na kojemu će gastronomski stručnjaci HUP-a Zagreb pod vodstvom šefa kuhinje hotela Westin poslužiti delicije iz svih dijelova Hrvatske.

Film "U zemlji krvi i meda", kroz priču o bosanskom Srbinu (glumi ga Goran Kostić) i Bošnjakinji (Zana Marjanović) čiju vezu prekida rat u Bosni, prikazuje svu brutalnost ratnih zbivanja. Par se zbog rata sve više udaljuje i na suprotnim su stranama, on služi pod zapovjedništvom svog oca (Rade Šerbedžija), a Ajlu ponovno sreće u srpskom logoru za žene gdje se sustavno provode silovanja Muslimanki.

Kako je Jolie ranije izjavljivala, tim filmom željela je izraziti nezadovoljstvo što međunarodna zajednica nije pravovremeno zaustavila najveći rat u Europi nakon Drugog svjetskog rata, ali i tematizirati pitanje masovnih silovanja žena u ratu, odgovornosti za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti te mogućnosti pomirenja.

Film u Zagreb dolazi nekoliko dana nakon emocijama nabijene premijere u Sarajevu, na kojoj je u sportskoj dvorani Zetra bilo oko pet tisuća gledatelja.

Osim zbog činjenice da film o ratu u Bosni režira jedna od, po ocjenama medija, najljepših žena na svijetu, film je u regiji izazvao veliki interes i zbog osjetljive tematike. U Republici Srpskoj, gdje je proglašen jednostranim, film se neće prikazivati, uz objašnjenje tamošnjeg distributera kako im nije isplativ jer ga nitko ne želi gledati, no igrat će u kinima u Srbiji.

"U zemlji krvi i meda", premijerno prikazan u SAD-u krajem godine, bio je nominiran za Zlatni Globus u kategoriji stranog filma, a osvojio je nagradu Stanley Kramer Ceha američkih producenata za radove koji doprinose razumijevanju provokativnih društvenih pitanja na pristupačan i oplemenjujući način.

U distribuciji Blitz Film i Videa film će se u hrvatskim kinima prikazivati od 18. veljače.


17.02.2012. 19:02:01
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    HBomb
    17.02.2012. 21:44
    jooooj katastrofa... sad neću moć spavat -.-'
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh