« Spektakli
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
MANJAK STRASTI I ČUVANJE UGLEDA

Beatlesi bili na korak da se ponovno okupe

"U nekoliko navrata bilo je razgovora o ponovnom okupljanju Beatlesa, ali to se nikad nije konkretiziralo. Nije bilo dovoljno strasti iza te ideje", rekao je McCartney

Više o

beatlesi

,

Paul McCartney

,

John Lennon

,

Ringo Starr

,

George Harrison

Paul McCartney otkrio je kako su Beatlesi, dok su sva četvorica članova bili živi, razmatrali mogućnost da se ponovno okupe, ali da nije bilo dovoljno strasti kako bi se to i ostvarilo, javlja Hina.

"U nekoliko navrata bilo je razgovora o ponovnom okupljanju Beatlesa, ali to se nikad nije konkretiziralo. Nije bilo dovoljno strasti iza te ideje", rekao je McCartney u razgovoru za časopis Rolling Stone.

Priznao je da prijedlozi za ponovnim ujedinjenjem legendarne grupe koja se raspala 1970. nisu bili dovoljno uvjerljivi. "Bilo je lijepo kada bi do njih došlo. Rekli bismo 'Oh, pa to bi bilo dobro', ali onda se nekom od nas to ipak ne bi svidjelo. I to je bilo dovoljno, jer je kod nas uvijek vladala totalna demokracija", rekao je McCartney.

Objasnio je da je osim nedovoljne želje, razlog što se nije ostvario povratak bila i odlučnost slavne četvorke da ni na koji način ne ugroze kreativno nasljeđe benda i pokvare samu ideju Beatlesa.

Iako se ponovno okupljanje nije nikad dogodilo, u desetljećima nakon raspuštanja grupe razne kombinacije članova Beatlesa svirale su na nekim projektima i u posebnim prilikama.

Ringo Starr gostovao je na solo albumima Johna Lennona. George Harrison, McCartney i Starr pojavili su u pjesmi "All These Years Ago" koju je Harrison napisao u spomen na Lennona. Njih trojica također su završili dvije Lennonove demo snimke "Free As A Bird" i "Real Love".

Pojedini članovi Beatlesa pojavljivali su se zajedno i na nekim koncertnim nastupima. Starr i Harrison zajedno su nastupili na koncertu za Bangladeš 1971., a McCartney, Harrison i Starr odsvirali su pjesmu "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" na vjenčanju Erica Claptona 1979.

McCartney i Lennon nakratko su se ponovno ujedinili 1974. na zajedničkom sviranju u studiju koje je uključivalo i Stevieja Wondera, Harryja Nilssona, Lindu McCartneyja and Bobbyja Keysa.

"Bili smo napušeni", sjeća se McCartney tog jam-sessiona koji je kasnije odugovječen kao bootleg "Toot and a Snore". "Mislim da u toj sobi nije bilo nikoga tko nije bio 'ušlagiran'. Iz nekog nepoznatog razloga ja sam odlučio svirati bubnjeve. Bio je to tulum. Najbolja riječ koja ga opisuje jest - neorganizirano. Čini mi se da sam imao slabašan pokušaj da se uspostavi red u smislu - "ekipa, ajmo malo misliti na pjesmu, to bi bila dobra ideja" - ali ne sjećam se jesam li to zaista i napravio ili nisam", rekao je McCartney za Rolling Stone.

17.02.2012. 07:30:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh