« Kultura
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Sa slavonskim motivima

U Vukovaru otvorena izložba Zlatka Boureka

Izložba nosi ime "Od slavonske ravni do europskih scena"i sastoji se od 50 djela koja su dio Bourekove retrospektivne izložbe koja sadrži 200 djela

(Wikipedia)
Više o

izložba

,

Zlatko Bourek

,

Gradski muzej Vukovar

Predstavljajući izložbu, ravnateljica vukovarskoga Gradskog muzeja Ruža Marić istaknula je kako je izložba nastala kao plod suradnje Gradskog muzeja s osječkom Galerijom likovnih umjetnosti u ime koje je posjetitelje pozdravila ravnateljica Branka Balen.

"Suradnja naše galerije i vukovarskog muzeja traje desetljećima u tijeku kojih smo razmjenjivali brojne izložbe", kazala je Balen, dodavši kako je galerija bila počašćena što je Bourek izabrao upravo tu ustanovu za svoju retrospektivnu izložbu.

Viši kustos vukovarskog muzeja Zdravko Dvojković istaknuo je kako su Bourekove slike poput "otvorenih knjiga i romana", da "nalikuju i na san, nikad dosanjan".

U nazočnosti brojnih posjetitelja, među kojima se nalazio i Zlatko Bourek, izložbu je otvorenom proglasila zamjenica vukovarskog gradonačelnika Danijela Stanković.

Akademik Zlatko Bourek, kipar, slikar, grafičar, režiser, tvorac crtanih i igranih filmova, rođen je u Požegi 1929. Godine 1955. diplomirao je na Akademiji za primijenjene umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Koste Angelija Radovanija.

Samostalno je izlagao u Duisburgu, New Yorku, Dubrovniku, Varaždinu, Zagrebu i drugim mjestima, a sudionik je brojnih skupnih izložaba u zemlji i inozemstvu.

Izložba "Od slavonske ravni do europskih scena" otvorena je do 20. listopada. (Hina/Metro-portal)

25.09.2009. 01:32:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh