« Kultura
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
što ih više govoriš...

Europski dan jezika 26. rujna na Cvjetnom trgu

Manifestacija koja se svake godine održava diljem kontinenta kako bi se podsjetilo na europsku jezičnu raznolikost i potrebu njezinog očuvanja

(Ankica Vrdoljak/ CROPIX)
Više o

strani jezici

,

škole stranih jezika

,

učenje jezika

,

zagreb-info

,

europski dan jezika

U subotu 26. rujna na Cvjetnom trgu u Zagrebu obilježit će se Europski dan jezika, manifestacija koja se svake godine održava diljem kontinenta kako bi se podsjetilo na europsku jezičnu raznolikost i potrebu njezinog očuvanja.

Organizatori programa su veleposlanstva i kulturni instituti 13 europskih zemalja, delegacija Europske komisije i  Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske.

U sklopu manifestacije, Hrvatska i zemlje članice Europske unije predstavit će svoj jezik i kulturu. Bit će postavljeni štandovi s publikacijama te će se održavati kratki informativni tečajevi jezika, a bit će predstavljeni i glazbeno scenski programi. Održat će se i nagradna igra, a pobjednik će dva tjedna pohađati tečaj stranog jezika u zemlji po vlastitom izboru. Cijeli program trajat će od 10 do 14 sati.

Europski dan jezika održava se od 2001. godine, koja je bila proglašena Europskom godinom jezika. Ciljevi su upozoriti na važnost učenja jezika, promicati europsku kulturnu i jezičnu raznolikost te poticati cjeloživotno učenje jezika.

Europskih je jezika preko 200, a govori ih se i više. Potreba za učenjem stranih jezika nikada nije bila veća. Svakodnevno rastu mogućnosti zapošljavanja i studiranja u inozemstvu, dok globalizacija i vlasnička struktura tvrtki zahtijevaju od građana sve bolje poznavanje stranih jezika.

25.09.2009. 09:44:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh