« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
crkva i svemir

U Vatikanu održana konferencija o vanzemaljskom životu

Zanimljivo je da se pitanju postojanja života izvan Zemlje prvo pristupilo iz znanstvene perspektive

(Dreamstime)
Više o

Vatikan

,

Katolička crkva

,

Galileo Galilei

,

Jose Gabriel Funes

,

ANSA

,

Chris Impey

U Vatikanu je u utorak zaključena višednevna konferencija posvećena mogućnosti postajanja života u svemiru i njegovih implikacija po Katoličku crkvu.

Skup je dio događanja kojima se obilježava od UN-a proglašena međunarodna Godina astronomije i 400. obljetnice prvog Galilejevih prvih opservacija teleskopom.

Konferenciju je u utorak zatvorio ravnatelj vatikanskog opservatorija otac Jose Gabriel Funes i rekao da su "pitanja porijekla života i postoji li život drugdje u svemiru vrlo prikladna i zaslužuju ozbiljno razmatranje", izvijestila je agencija Associated Press.

Na skupu su sudjelovali fizičari, kemičari, astrobiolozi i geolozi koji su, uspoređujući rezultate njihovih istraživanja ocijenili "vjerojatnim" postojanje stotina milijuna nastanjivih mjesta samo na Mliječnoj stazi koja je samo jedna od galaksija svemira, navodi ANSA i posebno ističe kako je znakovito da je Vatikan ovom složenom pitanju odlučio prvo pristupiti iz znanstvene perspektive.

"Opipljiv je osjećaj da svemir udomljuje oblike života i postoji nada da nas samo malo godina dijeli od prvih otkrića", rekao je američki astronom Chris Impey. (hina/metro-portal)

10.11.2009. 19:32:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh