« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
POPLAVLJENA OPĆINA

U Tomislavgradu proglašena elementarna nepogoda

Zbog kritičnoga stanja postavlja se nasip s vrećama pijeska, a voda je zaprijetila i kućama

(Dado Ruvić/Cropix)
Više o

elementarna nepogoda

,

poplava

,

Tomislavgrad

Zbog poplava na području gotovo cijele općine Tomislavgrad u BiH, načelnik Ivan Vukadin proglasio je u ponedjeljak stanje elementarne nepogode, a u srednjim školama od danas je obustavljena nastava dok se u osnovnim školama nastava odvija u prvoj smjeni.

Najteže je stanje u naseljima Kovačima i Ponoru gdje su vodene bujice preplavile ceste koja ih povezuje s središtem općine. Zbog kritičnoga stanja postavlja se nasip s vrećama pijeska, a voda je zaprijetila i kućama.

Služba civilne zaštite tomislavgradske općine, uz suglasnost resornoga županijskog ministarstva, odlučila je da se nastava danas neće održati u tomislavgradskim srednjim školama. U osnovnim školama nastave neće biti u jutarnjoj smjeni u središnjoj školi Ivana Mažuranića u Tomislavgradu za učenike od 5. do 8. razreda, te u područnim školama u pet prigradskih naselja.

Na području Hercegbosanske županije, uz Tomislavgrad kritično je stanje u općini Drvar. Prijeti opasnost od puknuće brane umjetnoga jezera Župica. Budući da su nizvodno od mosta naselja i u toj je općini proglašeno stanje prirodne nepogode. (hina/metro-portal)

12.01.2010. 12:00:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh