« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 14 godina
PRVI MEĐUNARODNI

U Splitu otvoren modni festival Europe future fashion

Na festivalu se akreditiralo 60 medija iz cijelog svijeta, a svoje će kreacije u tri dana predstaviti 24 modna kreatora iz 11 zemalja

Europe future fashion Split
Europe future fashion Split (Jadran Babić/Cropix)
Više o

Europe future fashion

,

koncert u Zagrebu

Na splitskim Prokurativama otvoren je večeras prvi međunarodni modni festival Europe future fashion koji će potrajati sve do nedjelje tijekom kojeg će ljubitelji mode u ta tri dana moći razgledati kreacije 24 modna kreatora iz 11 zemalja svijeta.

Za taj je modni festival bio velik interes javnosti zbog čega se akreditiralo 60 medija iz cijelog svijeta.

Za domaće i inozemne goste, koji su popunili Prokurative, ali i rivu na kojoj se revija pratila putem video zida, reviju je večeras otvorila splitska dizajnerica Božena Martinčević javnosti poznata po tome što svoju pažnju usmjerava hrvatskom folkloru, pa su joj kreacije spoj nostalgije, tradicije i vrhunske mode.

Posjetiteljima se predstavio dizajner i inicijator projekta Alen Kekić koji je svoju reviju posvetio francuskoj dami Le jardin de mode by Racontage.

Gruzijska dizajnerica Ellene Licelli nakon godina izlaganja na svim europskim modnim scenama ove se godine odlučila pokazati Splitu, kao i Splićanka KriStyle, potom revija cipela butika Galleria koji je posjetiteljima predstavio novosti koje se mogu očekivati u narednoj sezoni. Iz Delhija u Indiji u Split je na Europe future fashion stigao dizajner Jatim Varma koji svoje radove pokazuje na Dubai fashion weeku.

Reviju je zatvorila Tatjana Tatalović-Tata, inače dobitnica nagrade Elle za najbolju kreaciju na Beograd fashion weeku, te je na reviji predstavila novu kolekciju cipela Ivana Stankovića. Za sljedeća dva dana predviđeno je mnoštvo događanja i nastupa stranih kreatora nakon čega su na rasporedu After fashion partyji u Hemingwayu, Clubu O'Hara i u Champagne baru Le meridian Lav. (hina/metro-portal)

04.06.2010. 23:43:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh