« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
PROMIDŽBA

U splitsku luku uplovio prvi hrvatski školski brod "Kraljica mora"

"Kraljica mora" će za potrebe svih pomorskih škola i fakulteta u Hrvatskoj ploviti 35 tjedana na godinu diljem Sredozemlja

(Paun Paunović/Cropix)
Više o

Mario Babić

,

Kraljica mora

,

školski brod

,

Montmontaža Greben

,

Kraljica mora brod

Prvi školski brod u samostalnoj Hrvatskoj "Kraljica mora", izgrađen u brodogradilištu "Montmontaža-Greben" na Korčuli, danas je svečano uplovio u splitsku luku gdje će se, kako je rečeno, zadržati do kraja tjedna i onda nastaviti promidžbeno uplovljavanje u Kaštel Stari, Trogir i Šibenik.

Matična luka školskog broda je u Dubrovniku, a prije Splita svečano je već uplovio u Ploče.

U brod će se moći ukrcati 28 učenika i studenata, četvero nastavnika i sedam članova posade, a prvi učenici za školovanje na njemu ukrcat će se, kako je danas najavljeno, 1. rujna.

Državni tajnik za more Mario Babić je za današnjeg svečana uplovljenja u splitsku luku istaknuo kako će školski brod "Kraljica mora" za potrebe svih pomorskih škola i fakulteta u Hrvatskoj ploviti 35 tjedana na godinu diljem Sredozemlja.

"Brod je u vlasništvu ministarstva mora, prometa i infrastrukture koje će financirati troškove održavanja, posade i goriva, a ministarstvo znanosti troškove studenata, to jest učenika", kazao je Babić, dodavši da je brod stajao 37 milijuna kuna. (hina/metro-portal)

14.04.2010. 18:03:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh