« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
EKO KATASTROFA

U rijeku Bijelu prevrnuo se šleper s 26 tona vapna

Kamion je sletio u malu rijeku u mjestu Siraču kraj Daruvara, vozač je lakše ozlijeđen, ali uginula je 'zasad neutvrđena količina ribe'

(MUP/CROPIX)
Više o

ekološka katastrofa

,

prometna nesreća

,

Daruvar

,

Sirač

,

vapno

,

rijeka Bijela

,

Kamen Sirač

Šleper sa skoro 26 tona dolomitnog vapna rano jutros prevrnuo se u Siraču, a teret se rasuo i onečistio rijeku Bijelu, izvijestila je bjelovarsko-bilogorska policija. Nesreća u kojoj je vozač samo lakše ozlijeđen, dogodila se u 5:15 sati kad je šleper kotačima zahvatio desni rub kolnika i sletio u rijeku Bijelu.

Tom prilikom rasulo se 25.980 kilograma dolomitno komadno vapno '10-40', prevoženo u količini od 25.980 kilograma, te je u rijeci uginula neutvrđena količine ribe, stoji u priopćenju.

Djelatnici Hrvatskih voda postavili su nizvodno na rijeci dvije brane od balirane slame, a nakon očevida to će mjesto očistiti. Vozaču, koji nije bio pod utjecajem alkohola, izdan je obvezni prekršajni nalog, a slijede pismena državnom odvjetništvu i ostalim nadležnim službama, priopćila je policija.

Priopćenjem se oglasilo i poduzeće Kamen Sirač, u čijem vlasništvu je šleper, navodeći među ostalim da se obvezuju u najbržem roku sanirati mjesto inicdenta te da njihovi djelatnici na mjestu nesreće zajedno s djelatnicima Hrvatskih voda strojevima iz rijeke vade vapno.

Izvor: Hina

31.07.2009. 14:47:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh