« Život
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
PROBLEMI U RAJU

U ranim 40-tima ste? Vaš brak je pred velikim iskušenjem

Prekidi ljubavnih veza i rastave brakova najčešći su kod osoba u dobi između 40 i 45 godina, a sve zbog manjka slobodnog vremena

Fotografija vijesti
Više o

raskid brakova

,

slobodno vrijeme

,

muškarci i žene

,

sretan brak

Ako ste vi i partner nedavno napunili četrdesetu izgleda da pred vama stoji petogodišnje turbulentno razdoblje u kojem bi se mogli toliko udaljiti jedno od drugoga da je razvod ili prekid veze jedino logično rješenje, piše The Times.

Naime, stručnjaci iz Relatea, najveće britanske agencije za bračne savjete, tvrde kako parovi u ranim četrdesetima, u dobi od 40 do 45 godina, imaju toliko obaveza tokom dana da se jednostavno ne stignu posvetiti partneru, a ono malo slobodnog vremena koje imaju posvete sebi.

Previše posla, skrb o maloj djeci, briga o starim i bolesnim roditeljima, računi, krediti, briga o kućanstvu, vlastite tegobe... sve to ima za posljedicu udaljavanje partnera jedno od drugoga, vođenje odvojenih, paralelnih života, a to najčešće rezultira prekidom.

Bračni savjetnici kažu kako se ljudi još uvijek srame doći na konzultacije jer smatraju da na taj način priznaju cijelome svijetu da imaju probleme.

"Svi mi idemo na redovite liječničke pretrage i uredno posjećujemo stomatologe, čak i automobile jednom godišnje vozimo na servis. Isti princip bi trebali primijeniti i na našu ljubavnu vezu, naš emotivni život", rekla je Baroness Tyler, šefica Relatea.

Stručnjaci kažu da je unatoč konstantnom padu broja razvoda u Britaniji nedavno zabilježen petpostotni rast, a najčešće poništenje brakova upravo traže parovi u ranim četrdesetima.

Baroness Tyler savjetuje sve bračne parove da na prvi znak problema u vezi potraže pomoć, bilo putem telefona, interneta ili nekog stručnjaka.           

02.03.2012. 14:50:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh