« Glazba
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
TRI ALBUMA

U pripremi glazbena trilogija američke grupe Green Day

Ploče će se zvati "Uno", "Dos" i "Tre", a izaći će 25. rujna i 13. studenoga ove godine te 15. siječnja 2013.

Fotografija vijesti
Više o

Green Day

,

Punk rock legende

Krajem jeseni američki punkeri Green Day objavit će prvi od planirana tri albuma koji će zajedno činiti glazbenu trilogiju i biti svojevrsna kruna u karijeri ovog slavnog benda, prenosi Hina.

Ploče će se zvati "Uno", "Dos" i "Tre", a izaći će 25. rujna i 13. studenoga ove godine te 15. siječnja 2013. Ti će albumi biti nastavak njihova hit-albuma i dobitnika Grammyja iz 2009. "21st Century Breakdown", objavila je internetska stranica dawn.com.

Bend već snima u rodnome gradu Oaklandu u Kaliforniji, a producent im je ponovno Rob Cavallo.

Neobičan raspored izdavanja albuma jednog za drugim, u vrijeme dok se bendovi muče da osmisle nov model izdavanja glazbe u doba interneta, posljedica je njihove trenutačne inspiracije, kažu u bendu.

"U najplodnijem smo razdoblju u životu. Nikad nismo stvarali bolju glazbu, pjesme same naviru", napisali su na svojoj internetskoj stranici. "Umjesto jednoga albuma, mi pripremamo trilogiju. Svaka pjesma ima snagu i energiju koja predstavlja Green Day na svakoj emocionalnoj razini".

Green Day osnovan je 1987. u Berkeleyu u Kaliforniji. Band će u kolovozu nastupiti na glazbenim festivalima u Tokiju, Osaki i Parizu, a u rujnu u Njemačkoj i Italiji.

13.04.2012. 12:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh