« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
MILIJARDA KUNA

U pećima Našicecementa spaljeno 500 kilograma droge

Spaljeno je 297,8 kilograma marihuane, više od 102 kilograma heroina, 82 kilograma kokaina te drugih opojnih drog

Fotografija vijesti
Više o

droga

,

marihuana

,

heroin

,

kokain

,

našicecement

U proizvodnim pogonima tvrtke "Našicecement" d.d. danas je spaljeno oko 500 kilograma droge zaplijenjene i oduzete u kriminalističkim obradama od 2007. do 2010. godine, javlja Hina.

U pećima te tvrtke spaljeno je 297,8 kilograma marihuane, više od 102 kilograma heroina, 82 kilograma kokaina te drugih opojnih droga čija se tržišna vrijednost procjenjuje na više od milijardu kuna.

Predstojnik Vladina ureda za suzbijanje zloporabe opojnih droga Dubravko Klarić rekao je kako je u posljednje tri godine to šesto spaljivanje zaplijenjene droge u Našicecementu, pri čemu je uništeno oko šest i pol tona raznih vrsta droga.

Dodao je kako se time "nastavljaju napori koje vlada ulaže" u borbi protiv krijumčarenja i raspačavanja opojnih droga na hrvatskome i europskom tržištu, a Hrvatska će s ulaskom u Europsku uniju biti važan partner europskim policijama u suzbijanju te vrste kriminala.

Ocijenivši kako mjerodavne hrvatske institucije čine sve kako bi spriječile međunarodnu trgovinu narkoticima, Klarić je rekao da putove droge više ne možemo isključivo gledati kao balkansku rutu koja je išla od Istoka prema Zapadu te da droga na međunarodno tržište danas dolazi iz gotovo svih smjerova.

Na spaljivanju droge bili su i načelnik Odjela kriminaliteta droga MUP-a Zoran Babić i predsjednica povjerenstva za uništavanje oduzetih droga Ines Gmajnički.

12.07.2011. 17:22:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh