« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
STRIZIVOJNA

U Osijeku otkriven laboratorij za proizvodnju marihuane

U kući privedenog 36-godišnjaka, među ostalim, pronađena su mineralna gnojiva i drugi preparati za bolju kvalitetu biljaka

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

Osijek

,

droga

,

policija

,

marihuana

,

laboratorij

Osječko-baranjska policija privela je istražnome sucu osječkoga Županijskoga suda 36-godišnjaka iz Strizivojne u čijoj je kući otkriven laboratorij za proizvodnju marihuane, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare osječko-baranjske Policijske uprave. Glasnogovornica Edita Roterbauer izjavila je kako je kriminalistička istraga provedena nad više osoba s đakovačkog područja, a osim privedenog osumnjičenika iz Strizvojne, zbog posjedovanja marihuane, kazneno je prijavljen i njegov 23-godišnji sumještanin.

>> Marihuana smanjuje mozak

U kući privedenog 36-godišnjaka, među ostalim, pronađena su mineralna gnojiva i drugi preparati za bolju kvalitetu biljaka, 45 lampi jačine 600 watta za grijanje nužno za rast konoplje i tri mrežaste sušilice s tragovima zelene biljne materije nalik na marihuanu. Uz različitu opremu za plastenik i optimalne uvjete za rast biljaka te upute za uzgoj, policija je pronašla i oduzela 52,7 grama marihuane.

>> Marihuana štiti od raka glave i grla?

Edita Roterbauer je izvijestila kako je privedeni 36-godišnjak po zanimanju poljoprivrednik, a policiji je otprije poznat po teškim provalnim krađama i prijetnjama. Načelnik Sektora kiminalističke policije osječko-baranjske Policijske uprave Ivica Milković je rekao da je to u posljednjih godinu dana treći te najveći otkriveni laboratorij za kontroliranu proizvodnju marihuane u toj županiji. (hina/metro-portal)

10.08.2010. 15:33:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    10.08.2010. 17:18
    super, policija bere najniže jabuke i misli da će time nešto postići... a zapravo ovakvim racijama je sve manje kanabisa na crnom tržištu, što će omogućiti dilerima da lakše prodaju teške droge (koje je i teže pronaći)... očigledno je da tupavci u vladi i policiji ne znaju povijest i ne uče na pogreškama... lijepi primjer što se događa kada ratujete protiv droge ono što se događa u Meksiku gdje je prohibicija ubila već 25000 ljudi :-P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh