« Kultura
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
ŽIVOT U KARIKATURI

U Osijeku izložba karikatura Otta Reisingera

Izbor karikatura nije tematski, nego šarolik, a u njima Reisinger na duhovit način opisuje svakodnevne životne situacije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (min-kolture.hr)
Više o

Otto Reisinger

,

Osječko ljeto kulture

U sklopu "Osječkoga ljeta kulture" u Muzeju Slavonije u Osijeku sinoć je otvorena izložba karikatura legendarnog hrvatskog karikaturista Otta Reisingera te predstavljenja knjiga njegovih karikatura "Happy days".

Ravnatelj Muzeja Grgur Marko Ivanković kazao je kako se Reisinger na svojoj prvoj izložbi u Osijeku predstavio sa 44 nedavno izrađene karikature, uglavnom u boji, te bez tekstualnih dodataka, koje nisu namijenjene objavljivanju u tisku već galerijskom izlaganju, a u kojima različite životne situacije prikazuje na svoj poznati vedar i duhovit način.

Publicist Rudi Aljinović istaknuo je kako izložba i knjiga svjedoče o veličini i popularnosti Reisingerovih karikatura. Izložene karikature su iznimka jer 60 do 70 posto Reisingerovih karikatura imaju popratni tekstovni komentar ili dosjetku, dok su ove bez riječi, a autor ih je izradio u roku od 20-tak dana, nakon nedavno preležane bolesti, dodao je.

Knjigu "Happy Days" objavila je zagrebačka udruga "Stripforum", a njezin predstavnik Mladen Novaković kazao je kako obuhvaća 200 Reisingerovih karikatura, kao presjek njegova dugogogišnjeg rada i suradnje s brojnim dnevnim listovima. Izbor karikatura nije tematski, nego šarolik, a u njima Reisinger na duhovit način opisuje svakodnevne životne situacije.

04.07.2012. 09:08:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh