« Kultura
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
FESTIVAL

Rade Šerbedžija i Predrag Matvejević na sceni Krležina Gvozda

U četvrtak Teatar poezije predstavlja program „Razgovori s Krležom" u kome sudjeluju Rade Šerbedžija, Predrag Matvejević i Božo Rudež

Šerbedžija i Matvejević o Krleži
Šerbedžija i Matvejević o Krleži (Arhiva)
Više o

Rade Šerbedžija

,

Predrag Matvejević

,

Festival Miroslava Krleže

,

Razgovori s Krležom

,

Božo Rudež

Festival Miroslava Krleže u autorskom konceptu Gorana Matovića nakon sjajnog otvaranja na kome su sudjelovali Pero Kvrgić, Arsen Dedić, Goran Matović, Vesna Tominac Matačić, Goran Grgić i Mirela Videk nastavlja program sa scenskim događanjem Razgovori s Krležom.

U četvrtak, 5. srpnja 2012. u 20 i 30 Teatar poezije u Memorijalnom prostoru Miroslava i Bele Krleža, predstavlja program „ Razgovori s Krležom" u kome sudjeluju Rade Šerbedžija, Predrag Matvejević i Božo Rudež.

Rade Šerbedžija pod naslovom „Moj obračun s njima" davne 1974. godine realizirao je polemički portret Miroslava Krleže. U to vrijeme Marija Ujević svojim kiparskim umijećem oblikovala je Krležu po svojoj mjeri. Šerbedžija je gradio Krležin portret udjelom polemičkih tekstova, poezije, dijaloga sa Krležom - spomenikom te fragmentima „Razgovori s Krležom" Predraga Matvejevića.

„Razgovori s Krležom" u davnim danima bili su bitna točka monološkog istupa Rade Šerbedžije.

Predrag Matvejević, autor „Razgovora s Krležom" (upravo izišlo 8. izdanje) i Rade Šerbedžija program započinju sjećanjima na susrete s Krležom. Privatni razgovor o Krleži pretapa se u dijalog: Krleža (Šerbedžija) - Matvejević.

04.07.2012. 21:46:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh