« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
SAMUEL ŽBOGAR

U odnosima s Hrvatskom sve je pod kontrolom i stvari se rješavaju

Slovenski ministar vanjskih poslova izrazio je optimizam u pogledu sadašnje dinamike rješavanja otvorenih pitanja s Hrvatskom

Samuel Žbogar
Samuel Žbogar (CROPIX)
Više o

Slovenija

,

Hrvatska

,

Samuel Žbogar

,

odnosi

Žbogar boravi na neformalnom zasjedanju ministara vanjskih poslova Europske unije kojemu će se u subotu pridružiti i ministri iz država kandidatkinja, među njima i hrvatski ministar Gordan Jandroković.

Žbogar je slovenskim novinarima rekao da njegov posebni sastanak s Jandrokovićem u Bruxellesu, s kojim se krajem prošlog mjeseca sastao na Bledu, nije predviđen ali da se odnosi dviju država dobro razvijaju.

"U odnosima s Hrvatskom sve je pod kontrolom i stvari se rješavaju", rekao je Žbogar za Slovensku tiskovnu agenciju STA. Šef slovenske diplomacije najavio je da će se idućeg tjedna sastati predsjedavajući mješovite međudržavne komisije za rješavanje otvorenih pitanja Davor Božinović i Igor Senčar, te da bi se uskoro mogle razmijeniti note o ratifikaciji arbitražnog sporazuma o rješavanju graničnog pitanja.

"Još nemamo točnog termina za razmjenu diplomatskih nota, ali računamo da bi do toga moglo doći u skoroj budućnosti, rekao je Žbogar". (hina/metro-portal)

10.09.2010. 19:35:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh