« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
SPECIJALCI

U moru kod Rijeke uništeno nekoliko mina i bombi

Zbog povećanja broja ronioca u moru kvarnerskog akvatorija je u posljednje vrijeme pronađen veći broj minsko-eksplozivnih sredstava

(MUP/Cropix)
Više o

PU primorsko-goranska

,

kvarnerski akvatorij

,

mine more

,

bombe more

,

Tihomir Marjanović

,

minsko-eksplozivna sredstva

Policijska uprava primorsko-goranska na današnjoj je konferenciji za novinare u Rijeci izvijestila o prošlotjednom uništavanju minsko-eksplozivnih sredstava pronađenih u moru, koja uglavnom potječu iz razdoblja Drugoga svjetskog rata.

Naime, u moru ispred Opatije, kod Cresa i Lošinja pronađeno je nekoliko ručnih i zrakoplovnih bombi te protubrodskih mina, a koje su na mjestu pronalaska i uništene.

Izvlačenje i uništavanje minsko-eksplozivnih sredstava obavili su pripadnici specijalne policije, a postupak je protekao u redu i nije bilo nikakve opasnosti, istaknuo je načelnik Odjela za javni red PU primorsko-goranske Tihomir Marjanović.

Policija je također navela kako je u posljednje vrijeme pronađen veći broj minsko-eksplozivnih sredstava u moru kvarnerskog akvatorija, a razlog je povećanje broja ronioca na tom području. Tako je u proteklih desetak godina pronađeno i uništeno više desetaka protubrodskih mina i zrakoplovnih bombi te nekoliko torpeda. (hina/metro-portal)

01.03.2010. 14:14:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh