« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
LUKA BEBIĆ:

Hrvatska želi razvijati dobrosusjedske odnose sa Srbijom

Predsjednik Sabora sastao se s predsjednicom srpske Narodne skupštine Slavicom Đukić-Dejanović i izrazio želju za dobrim susjedskim odnosima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damjan Tadić/Cropix)
Više o

Luka Bebić

,

Slavica Đukić-Dejanović

,

hrvatsko-srpski odnosi

Hrvatska želi razvijati dobrosusjedske odnose sa Srbijom, izjavio je u ponedjeljak u Zagrebu predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić nakon susreta s predsjednicom Narodne skupštine Republike Srbije Slavicom Đukić-Dejanović.

"Mislimo da treba unaprijediti suradnju. Želimo sa Srbijom uspostavljati i razvijati dobrosusjedske odnose", rekao je Bebić u izjavi za novinare, dodavši da prošlost ne treba zaboraviti, ali da ne treba ni živjeti u njoj, nego se okrenuti sadašnjosti i budućnosti.

"Složili smo se da hrvatski i srbijanski parlament i parlamentarna diplomacija mogu biti od velike koristi u uspostavljanju dobrosusjednskih odnosa" i bržem približavanju Europskoj uniji jedne i druge zemlje, rekla je Đukić-Dejanović. Istaknula je da je međuparlamentarna suradnja na dobrobit obaju naroda.

Predsjednica srbijanske Narodne skupštine boravi u Zagrebu u povodu regionalnog pripremnog sastanka parlamentarnih predstavnika Hrvatske, BiH, Srbije i Crne Gore u Interparlamentarnoj uniji (IPU) uoči 122. skupštine IPU-a, koja će se potkraj ožujka održati u Bangkoku.

Bebić je kazao da su hrvatsko-srpski odnosi "sadržajno mnogo bogatiji nego bi se to moglo iščitati iz izjava pojedinih političara na jednoj i na drugoj strani".

Što se tiče otvorenih pitanja između dviju zemalja, njih će rješavati vlada i nadležna ministarstva. "Želimo da Srbija ide putem europskih integracija, želimo sa Srbijom podijeliti naša iskustva u tom pogledu", istaknuo je predsjednik Sabora.

Bebić i Đukić-Dejanović vjeruju da će se uskoro sastati predsjednici dviju država Ivo Josipović i Boris Tadić.

Predsjednica srbijanske Narodne skupštine pozvala je Bebića da posjeti srbijanski parlament. (hina/metro-portal)

01.03.2010. 14:07:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh