« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
CRNA OBLJETNICA

U mjesec dana "primirja" u Siriji ubijeno 700 civila

Više od 900 ljudi, među kojima gotovo 700 civila, poginulo je u sukobima od početka primirja, a u gotovo 14 mjeseci nasilja i sukoba život je izgubilo 12.000 ljudi

Fotografija vijesti
Više o

Sirija

,

Bašar al-Asad

,

rat u Siriji

Točno mjesec dana otkako je u toj zemlji proglašeno primirje u Siriji je ubijeno devet ljudi, što ukupnu brojku poginulih od početka primirja dovodi do 900, od čega je 700 civila, prenosi Hina.

"Pet civila je ubijeno, a 18 ranjeno u napadu vladinih snaga na selo Al-Tamanat Ghab, blizu Hame", objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (OSDH). Još četvero ljudi ubijeno je u sukobi sa snagama režima na drugim lokacijama diljem Sirije. Tijekom noći topničkom vatrom napadnuta je Duma, desetak kilometara od Damaska.

U subotu su u sukobima diljem Sirije poginule 22 osobe, usprkos nazočnosti međunarodnih promatrača koje je UN rasporedio kako bi nadzirali provedbu primirja koje je službeno na snazi od 12. travnja.

Po podacima UN-a, 176 nenaoružanih vojnih promatrača bilo je u nedjelju raspoređeno diljem zemlje. Po rezoluciji UN-ova Vijeća sigurnosti, ukupno će se tristotinjak promatrača rasporediti na tri mjeseca, kako je isprva određeno.

Po informaciji OSDH-a, više od 900 ljudi, među kojima gotovo 700 civila, poginulo je u sukobima od početka primirja, a u gotovo 14 mjeseci nasilja i sukoba život je izgubilo 12.000 ljudi, uglavnom civila.

13.05.2012. 11:58:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh