« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
BENEDIKT XVI.

Papa: Najslabiji u društvu trebaju zaštitu svih katolika

"Biti solidaran sa siromašnima znači prihvatiti Božji plan po kojemu smo svi jedna obitelj", rekao je Benedikt XVI.

Fotografija vijesti
Više o

papa Benedikt XVI.

,

gospodarska kriza

Katolici moraju zaštititi najslabije u društvu, koji su i najteže pogođeni krizom, rekao je papa Benedikt XVI. prilikom posjeta Arezzu u Toskani, prenosi Hina.

"Biti solidaran sa siromašnima znači prihvatiti Božji plan po kojemu smo svi jedna obitelj", rekao je Papa u homiliji, podsjetivši da "sadašnja situacija posebno pogađa najslabije skupine (društva) i jako zabrinjava mlade".

"Zamršenost problema otežava pronalaženje brzog i uspješnog rješenja za izlazak" iz krize, priznao je pred skupom na kojemu su bili svi toskanski biskupi.

"Obzir prema drugima poticao je Crkvu kroz stoljeća da bude solidarna s onima koji su u potrebi, dijeleći svoja dobra, promičući prave životne vrijednosti i boreći se protiv poštrošačke kulture koja je zavela mnoge, uzrokujući duboku duhovnu krizu", rekao je.

"Zaštita obitelji kroz pravedne zakone koji će zaštititi najslabije, važna je za očuvanje društvenog tkiva i za pružanje nade u budućnost", dodao je.

Benedikta XVI. je po dolasku u Arezzo dočekao premijer Mario Monti. Sveti Otac će iz Arezza poći u svetište La Vernu, gdje živi i djeluje više redovničkih zajednica.

13.05.2012. 13:27:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh