« Život
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
sex, drugs and rock'n'roll

U miješanim studentskim domovima više je seksa i alkohola

41 posto studenata u miješanim domovima redovito tulumari i pije, za razliku od 18 posto njih koji žive u isključivo muškim ili ženskim domovima

(Dreamstime)
Više o

studentski dom

,

alkohol studenti

,

seks studenti

,

miješani domovi

,

Brian Willoughby

Studija objavljena u časopisu Američkog studentskog zdravlja (Journal of American College Health) otkriva da su studenti koji žive u miješanim muško-ženskim domovima skloniji alkoholu i seksu nego oni koji žive u domovima koji su u potpunosti ženski ili muški, prenosi Reuters.

Istraživanje je obuhvatilo 500 studenata na pet američkih sveučilišta, a rezultati same studente nisu iznenadili.

Voditelj studije Brian Willoughby sa Sveučilišta u Minnesoti kaže da bi sva sveučilišta, kao i stručnjaci i roditelji, trebali biti svjesni ove pojave, pogotovo zato što u 90 posto studentskih domova u SAD-u studentice i studenti žive zajedno.

Više od 41 posto studenata u miješanim domovima kaže da tulumari i pije barem jednom tjedno, dok to čini samo 18 posto njih koji žive u isključivo muškim ili ženskim domovima.

63 posto studenata u domovima u kojima žive samo osobe istog spola kaže da nisu imali seksualnog partnera u zadnjih godinu dana, za razliku od 44 posto onih u miješanim domovima. 13 posto njih imalo tri ili više seksualnih partnera u protekloj godini.

Takvo ponašanje nema nikakve veze s vjerskim uvjerenjima ili osobinama ličnosti, objašnjavaju znanstvenici. Willoughby pretpostavlja da je stvar samo u tome što je ponašanje u miješanim domovima slobodnije.

25.11.2009. 15:47:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh