« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
OBLJETNICA

U Međugorju se prije 30 godina ukazala Gospa

Gospa se prvi put ukazaka na mjestu Podbrdo kod Međugorja 24. lipnja 1981. godine

Međugorje
Međugorje (Facebook)
Više o

Međugorje

,

ukazanje Gospe

,

Gospa

Provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Ivan Sesar predvodio je u petak na večer središnju misu uoči 30. obljetnice međugorskih ukazanja, istaknuvši pred više desetaka tisuća hodočasnika da Gospina ljubav okuplja vjernike te stalno poziva na obraćenje napose u ovome vremenu koje je isprepleteno brojnim kušnjama, piše Hina.

„Ne traži od nas nebeska majka nešto novo i nešto što se kosi s voljom Božjom nego da se obratimo i vratimo k jedinom izvoru mira i sreće, a to je Bog. Ovo vrijeme treba više nego ikada onih koji će se odazvati Božjem zovu. Danas trebamo hrabrih i odvažnih svjedoka vjere", rekao je Sesar u propovijedi na misi koja se prevodila na 20-tak svjetskih jezika.

Dodao je kako Međugorje predstavlja "silni dar ali i još veću obvezu".

„Ono što nas ovdje okuplja i ujedinjuje jest Marijina majčinska ljubav koja se u ovoj župi kroz 30 godina toliko puta očitovala", poručio je provincijal hercegovačkih franjevaca.

Po njegovim riječima, ukazanja Gospe širom svijeta uvijek su imala značajnu poruku da je vrijeme zaokreta, povratka nade, pomirenja i obraćenja Bogu.

Brojni hodočasnici u petak u tradicionalnoj Hodnji mira pješice su stigli u Međugorje. Kako je izvijestio informativni centar Mir u Međugorju organizirano su pristigle hodočasničke skupine iz 30-tak zemalja, među kojima je najviše vjernika iz BiH, Hrvatske, Austrije, Italije i Njemačke.

Središnje misno slavlje u subotu je na rasporedu u 19.00 sati a predvodit će ga fra Zvjezdan Linić. Pučke mise su tijekom cijeloga dana a očekuje se dolazak više od 100.000 hodočasnika.

Ove godine obilježava se 30. obljetnica od kako se Gospa, kako osobno tvrde, počela ukazivati šestero djece 1981. godine. Prema tim navodima Gospa se prvi put ukazaka na mjestu Podbrdo kod Međugorja 24. lipnja 1981. godine, no djeca se tada nisu usudila prići. Slijedeći dan na svetkovinu sv. Ivana ponovno su došli na isto mjesto i Gospa im se navodno ponovno ukazala.

Šestero vidjelaca i danas tvrde da im se međugorska "Kraljica mira" ukazuje šaljući poruke mira i poziva na molitvu i obraćenje. Prošle godine Sveta Stolica imenovala je međunarodno povjerenstvo za istraživanje međugorskog fenomena.

24.06.2011. 22:55:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh