« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
CVATE OD SREĆE

Kosor: Nevažno je tko će potpisati ugovor, uvjerena sam da ću to biti ja

Potpisivanje se očekuje do kraja godine, već dulje vrijeme se intenzivno radi na pripremi pristupnog ugovora

Kosor
Kosor (You Tube)
Više o

Jadranka Kosor

,

Hrvatska EU

,

pristupni ugovor s EU

Premijerka Jadranka Kosor ne sumnja u to da će upravo ona potpisati pristupni ugovor s Europskom unijom. "Uvjerena sam da ću to biti ja, ali tko će potpisati pristupni ugovor u ovom je trenutku i nevažno", rekla je u Dnevniku HTV-a, prenosi Hina.

"Važno je da sve bude u interesu Hrvatske i da svatko od nas, pogotovo mi koji vodimo stranke i koji smo aktivni u političkom životu, sve svoje vlastite ambicije stavimo prije svega u službu države i da nijedna partikularna ambicija i stranački interes ne bude ispred državnog interesa", rekla je Kosor po povratku iz Bruxellesa, gdje su čelnici Europske unije službeno objavili završetak pregovora s Hrvatskom koja treba postati punopravna članica Europske unije 1. srpnja 2013. godine.

Premijerka je u razgovoru za HTV još jednom čestitala građankama i građanima RH na završetku pregovora, kao i svima koji su sudjelovali i dali svoj doprinos tom procesu, te onima koji su vjerovali da taj pregovori mogu biti završeni do kraja lipnja.

Rekla je i da se već dulje vrijeme intenzivno radi na pripremi pristupnog ugovora. "Mislim da taj posao, što se Hrvatske tiče, može biti relativno brzo obavljen", rekla je premijerka. Potpisivanje ugovora očekuje se do kraja godine.

24.06.2011. 22:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh