« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
30. GODIŠNJICA

U Međugorju na godišnjicu ukazanja 100 tisuća hodočasnika

Središnje misno slavlje na rasporedu je u 19.00 sati, a predvodit će ga fra Zvjezdan Linić. Pučke mise su tijekom cijeloga dana.

Fotografija vijesti
Više o

Međugorje

,

ukazanje Gospe

,

gospino ukazanje

,

Gospa međugorska

,

Međugorje ukazanje

Kolone vjernika, od kojih su brojni pješice došli iz susjednih općina u BiH i Hrvatskoj pristižu u Međugorje tijekom cijeloga dana. Veće organizirane hodočasničke skupine pristigle su iz Austrije, Njemačke, SAD-a, Kanade, Irske, Britanije, Brazila, Kolumbije, Meksika, Kine, Australije, Novog Zelanda, Slovenije, Latvije, Italije, Mađarske, Slovačke, Francuske, Rumunjske, Poljske, Češke, Belgije, Španjolske, Portugala, Koreje i Ukrajine prenosi Hina.

Tih više od 100.000 hodočasnika iz cijeloga svijeta stiglo je Međugorje u povodu obilježavanja  30. godišnjica Gospinih ukazanja. Ukazanja koja su proslavila ovo malo hercegovačko mjesto prošle godine istražuje i službeno vatikansko povjerenstvo.

Po podacima Informativnog centra Mir u Međugorju, više od 100.000 vjernika iz tridesetak zemalja sudjeluje u molitvama, pobožnostima, misama koje se služe na dvadesetak svjetskih jezika. Središnje misno slavlje na rasporedu je u 19.00 sati, a predvodit će ga fra Zvjezdan Linić. Pučke mise su tijekom cijeloga dana.

Ove godine obilježava se 30. obljetnica od kako se Gospa, po njihovim tvrdnjama, počela ukazivati šestero djece 1981. godine. Šestero vidjelaca i danas tvrde da im se međugorska "Kraljica mira" ukazuje, šaljući poruke mira i pozivajući na molitvu. Prošle godine Sveta Stolica imenovala je međunarodno povjerenstvo za istraživanje međugorskog fenomena, kojem je na čelu bivši rimski vikar, talijanski kardinal Camillo Ruini.

Od 1981. do 2011. u Međugorje je hodočastilo više od 40 milijuna vjernika, biskupa, svećenika i redovnika. 

Zanimljivo je da se okrugla obljetnica Dana državnosti poklapa s okruglom obljetnicom ukazanja. Naime, hrvatska je svoj Dan državnosti proglasila upravo na desetu obljetnicu ukazanja. 

25.06.2011. 15:23:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh