« Život
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
SVJEDOČANSTVO

U manjim kućama se živi sretnije (i povoljnije)

POGLEDAJTE VIDEO - Muškarac koji se preselio u malu kućicu otkrio je sasvim nove čari života

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Screenshot)
Više o

sreća

,

ekokuća

,

način života

,

gradnja kuće

,

izgradnja kuće

,

vuvuzele

Jay Shafer se prije deset godina preselio u kućicu koju je sam napravio i pronašao kvalitetniji način života, ali i dobru priliku za zaradu - Shafer stanuje u kućici koju je nazvao Tumbleweed i koja je široka dva i pol metra, a dugačka samo tri i pol metra.

"Nisam imao iskustva u gradnji. Jednostavno sam krenuo i vjerovao da će sve već nekako dobro ispasti. Nakon što sam godinama radio kako bih preživio, odlučio sam se posvetiti stvarima koje stvarno volim. Preseljenjem u kućicu postao sam slobodan i sretan čovjek", kaže Shafer.

>> srece">10 jednostavnih načina za postizanje sreće

Ubrzo nakon preseljenja, Shafer je počeo proizvoditi kućice za druge koji žele iskusiti prednosti novog načina života. Svojim poduzećem "Tumbleweed Tiny House Company" Shafer želi postaviti nove standarde arhitekture, estetike i gradnje koja predstavlja minimalan teret za okoliš i koja je maksimalno funkcionalna bez nepotrebnih dodataka.

Shafer tvrdi, a njegovi kupci potvrđuju, da manja kuća dovodi do velikih pozitivnih promjena u načinu života, odnosno poboljšanja zdravlja, kreativnosti, efikasnosti, ljubavnih veza i blagostanja uz smanjenje materijalizma i potrošačkih okova.

>>Svjetsko istraživanje pokazalo da novac ne donosi dugoročnu sreću

20.07.2010. 00:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh