« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
NESLANA ŠALA

U Londonu uhićen trojac zbog sumnje za prijetnju napadom

Dužnosnici su nakon policijske akcije potvrdili kako će do kraja siječnja na Heathrowu biti postavljeni skeneri za cijelo tijelo

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

London

,

terorizam

,

Heathrow

,

uhićenja

,

teroristička prijetnja

Britanska policija uhitila je u petak tri putnika nakon njihova ukrcaja u zrakoplov tvrtke Ujedinjenih Arapskih Emirata u londonskoj zračnoj luci Heathrowu, pod sumnjom da su prijetili bombaškim napadom, stoji u subotu u službenom priopćenju londonske policije.

Televizija Sky News javila je kako su policijski izvori izjavili da prve pretrage nisu utvrdile stvarnu prijetnju letu ukazujući kako se ovdje radilo o loše odabranoj neslanoj šali.

Nakon što su muškarci "verbalno prijetili osoblju zrakoplova, pozvana je policija, naoružani policijski agenti ušli su u zrakoplov s psima tragačima, prije njegova polijetanja. Trojica muškaraca u dobi od 58, 48 i 36 godina uhićena su i privedena u policijsku postaju. Sumnjiči ih se da su prijetili podmetanjem bombe," stoji u priopćenju. "Putnici su evakuirani, nakon čega je zrakoplov, uz pomoć posebno obučenih pasa detaljno pretražen."

Program televizije Sky News emitirao je izjavu jednoga putnika koji je kazao kako mu se činilo da su putnici Britanci i da su bili pijani.

Za vrijeme incidenta nije bilo kašnjenja u polasku niti u odlasku ostalih zrakoplova u zračnoj luci Heathrow.

Incident je uslijedio nakon pojačanih mjera sigurnosti u svim međunarodnim zračnim lukama, pošto je na Božić 23-godišnji Nigerijac pokušao aktivirati eksploziv u zrakoplovu američke tvrtke na liniji Amsterdam-Detroit.

Dužnosnici su izvijestili da će do kraja mjeseca na Heathrowu biti postavljeni skeneri za cijelo tijelo. (hina/metro-portal)

09.01.2010. 10:17:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh