« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
IZVANREDNA SJEDNICA

Šibenik u krizi zbog Fine i gašenja državnih službi

Jedno od najljepših mjesta na Jadranu moglo bi izgubiti status grada čime bi se ukinula Šibensko-kninska županija

Šibenski gradonačelnik Ante Županović u ukidanju Fininog Gotovinskog servisa vidi političku umiješanost
Šibenski gradonačelnik Ante Županović u ukidanju Fininog Gotovinskog servisa vidi političku umiješanost (Nikša Stipaničev/CROPIX )
Više o

Šibenik

,

šibensko-kninska županija

,

Hrvatska pošta

,

Nedjeljka Klarić

,

Ante Županović

,

Trgovački sud

,

FINA

,

gradsko vijeće šibenik

Stanje u Šibeniku i moguće gašenje nekih državnih službi i javnih ustanova, razlog su sazivanja i jedina točka dnevnog reda današnje izvanredne sjednice šibenskoga Gradskog vijeća.

Sjednica je sazvana, kako je rečeno, pošto je u početku godine ukinut Finin Gotovinski servis u Šibeniku, ali i zbog "najava o mogućem ukidanju šibensko-kninske Policijske uprave, Trgovačkog suda te šibenskog sjedišta Hrvatske pošte". Zbog toga bi Šibenik mogao izgubiti status grada, a Šibensko-kninska županija ukinuta, rečeno je, među ostalim, na današnjoj izvanrednoj sjednici gradskog vijeća.

Iako je rasprava potrajala gotovo tri i pol sata, zaključci nisu doneseni. Dogovoreno je da će na temelju današnje rasprave zaključke uobličiti skupina od petero vijećnika iz vladajućeg SDP-a i HNS-a te oporbenog HDZ-a, s predsjednikom vijeća Goranom Grguričinom.

Zaključci će biti upućeni vladi i premijerki Jadranki Kosor.

Osim vijećnika i gradonačelnika Ante Županovića sjednici su nazočili i predstavnici Fine, Hrvatske pošte, policijske-uprave, zatim župan Goran Pauk te saborska zastupnica Nedjeljka Klarić u ime HDZ-ovih saborskih zastupnika sa šibenskog područja.

Gradonačelnik Županović istaknuo je kako smatra neprihvatljivim da se provodi preustroj Fine, Policijske uprave ili Hrvatske pošte u Šibeniku, a da to gradsko i županijsko vodstvo doznaju tek kad sve bude gotovo. Ponovio je kako smatra da je ukidanje Gotovinskog servisa politička, a ne ekonomski utemeljena odluka.

Bivša gradonačelnica i HDZ-ova saborska zastupnica Nedjeljka Klarić odbacila je Županovićeve tvrdnje kako su razlozi za ukinuće toga servisa politički. Kazala je kako je preustroj Fine prijeko potreban te je zaključila kako su glasine o mogućem gašenju drugih javnih i upravnih institucija u Šibeniku nametnute i zlonamjerne. Na to je reagirao Županović, optuživši Klarić kako zbog stanja u kojem je ostavila grad nema pravo dijeliti lekcije. Nakon toga je ona napustila sjednicu gradskog vijeća. (hina/metro-portal)

08.01.2010. 18:14:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh