« Hrvatska
objavljeno prije 4 godine i 1 mjesec
POVLAČENJE

U Ledovoj piletini pronađena salmonela

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je kako se s tržišta povlači Ledo Pileće meso usitnjeno od 500 grama, zamrznuti proizvod s datumom zamrzavanja 10. srpnja 2015. i rokom upotrebe do 9. srpnja 2016.

Ako ste kupili, zamijenite ili tražite povrat novca
Ako ste kupili, zamijenite ili tražite povrat novca (Arhiva)
Više o

Ledo

,

smrznuta piletina

,

salmonela

,

povlačenje s tržišta

Ledo pileće meso od pola kilograma zamrznuto 10. srpnja 2015. godine povlači se s tržišta po nalogu Ministarstva poljoprivrede jer je u njemu pronađena salmonela.

Proizvođač je tvrtka Mesfino iz Čazme, a Ledo je distributer proizvoda.

Kako se navodi u objavi Ministarstva, putem HR RASFF sustava zaprimljena je obavijest od Uprave za unaprjeđenje zdravlja Ministarstva zdravlja o nalazu bakterija iz roda Salmonella u zamrznutom usitnjenom pilećem mesu (prisutnost u 25 g).

Mikrobiološkom analizom proizvoda utvrđeno je da on ne udovoljava Uredbi EZ 2073/2005, prema kojoj se ne dozvoljava prisutnost bakterija iz roda Salmonella spp. u mljevenom mesu i mesnim pripravcima od mesa peradi stavljenima na tržište tijekom njihovog roka trajanja, navodi se u objavi Ministarstva iz kojeg napominju kako dostatna termička obrada hrane inaktivira uzročnika.

Ledo je također obavijestio potrošače o povlačenju navedenog proizvoda, te ih poziva da ih kontaktiraju ukoliko imaju navedeni proizvod kako bi im se omogućila zamjena za drugi ili povrat novca.

 

16.09.2015. 12:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh