« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
VAL

Izbjeglice kreću preko Hrvatske?

Nakon što je Mađarska potpuno zatvorila granicu prema Srbiji i počela s uhićenjima svih koji prođu kroz žičanu ogradu uz prijetnju zatvora, može li se val preliti na Hrvatsku?

Na Facebooku se preporučuje ruta kroz Hrvatsku
Na Facebooku se preporučuje ruta kroz Hrvatsku (Facebook)
Više o

Hrvatska

,

Mađarska

,

izbjeglice

Izbjeglice između Srbije i Mađarske nalaze se u nezavidnoj situaciji - Mađarska je završila zid i prije roka i uhićuje sve koji se probiju kroz žicu, Srbija tvrdi da neće primati izbjeglice koje Mađarska želi vratiti, pa se pojavila alternativna ruta prema Zapadu - kroz Hrvatsku.

Facebook grupa pod nazivom "Aviod Hungary - Migration news" (Izbjegavajte Mađarsku - vijesti o izbjeglicama) pripremila je karte s alternativnim rutama koje se u obliku letaka dijele izbjeglicama na makedonskoj granici.

Na stranici je objavljeno nekoliko mapa na kojima se prikazuju alternativni pravci koji se preporučuju izbjeglicama. Jedna od ruta vodi i preko Hrvatske, točnije, preko Slavonije.

Na grčko-makedonskoj granici, s makedonske strane, volonteri su izbjeglicama počeli dijeliti letke na kojima se nalaze te karte te ih usmjeravati prema navedenim alternativnim pravcima kako ne bi krenuli put Mađarske i 'zapeli' na tamošnjoj granici koju čuvaju teško naoružani policajci, koju nadlijeću helikopteri i gdje su već počela prva privođenja.

Hoće li Hrvatsku zaliti val izbjeglica, vjerojatno ćemo vidjeti već u sljedećim danima ...

15.09.2015. 12:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh