« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
OPASNOST OD POPLAVA

U Hrvatsku dolazi vodni val iz Slovenije, Sava neprestano raste

U slučaju da se vodostaj rijeke Save popne na 450 centimetara momentalno će biti uspostavljene izvanredne mjere obrane od poplave na području grada Zagreba i Zagrebačke županije

Sava neprestano raste
Sava neprestano raste (Nenad Dugi/CROPIX)
Više o

Zagrebačka županija

,

poplava

,

vodni val

,

tajna društva

Prema izvješću Državnog centra za obranu od poplava danas se očekuje vodni val rijeke Save iz Slovenije, odnosno na vodomjeru Zagreb mogući vodostaj iznad 450 centimetara, izvijestio je Državni centar 112.

U tom slučaju bit će uspostavljene izvanredne mjere obrane od poplave na dionicama obrane grada Zagreba i Zagrebačke županije.

::: Pogledajte kako je tornado poharao New York

Prema najnovijoj prognozi vodostaja Save na širem području Zagreba, postoji velika vjerojatnost da će se u popodnevnim satima aktivirati kanal Sava-Odra. Zbog toga će se od 11 sati zatvoriti promet na prometnicama koje prolaze preko kanala Sava-Odra. To su Karlovačka cesta i ulica Dr. Luje Naletelića kroz naselje Blato u Zagrebu te druge lokalne ceste između Jankomira i grada Velike Gorice, javio je Državni centar 112.

Vodostaj Save u porastu

Zbog jakih kiša i sve višeg vodostaja rijeka u subotu je u Sloveniji ostao na snazi najviši stupanj opasnosti od poplava i klizišta, osobito u zapadnim i sjeveroistočnim dijelovima zemlje.

U subotu ujutro najkritičnije je na području Celja, gdje se iz korita izlila rijeka Savinja i poplavila cestu Celje-Zidani Most. Još jučer poplave su izazvale velike gospodarske štete u Zagorju ob Savi, gdje je poplavljeno više tvornica i stambenih zgrada i evakuirano je nekoliko obitelji. Slično je bilo i na području Ajdovščine na zapadu zemlje. Tridesetak cesta širom zemlje zatvoreno je za promet, u nekim krajevima preporuča se prekuhavanje vode za piće, a meteorolozi najavljuju da će se obilnije padaline nastaviti sve do nedjelje popodne. (hina/metro-portal)

18.09.2010. 12:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh