« Svijet
objavljeno prije 14 godina
LIEBERMAN

U Gazi nema humanitarne krize

U Gazi nema humanitarne krize, rekao je izraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman, nakon susreta s malteškim kolegom Toniom Borgom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Gaza

,

humanitarna kriza

,

Avigdor Lieberman

Izraelska blokada služi samo za sprečavanje ulaska oružja na taj palestinski teritorij, rekao je ministar i dodao da je stvarni problem Gaze u tome što ga nadzire militantna islamistička skupina Hamas. "U Gazi ima skupih restorana koji su uvijek puni. Ima i ljudi s iPhoneom", rekao je Lieberman.

Ministar je još rekao da je Izrael pokrenuo istragu u vezi s travanjskom pucnjavom u Gazi, kad je ranjena jedna malteška državljanka. "Izrael žali zbog situacija u kojima stradavaju civili", rekao je.

Malteška vlada prosvjedovala je zbog toga što je aktivistica Bianca Zammit ranjena u nogu kad je sudjelovala u skupu potpore palestinskim seljacima.

Lieberman je dočekan prosvjedom ispred zgrade u kojoj je ured malteškoga premijera. Izraelski je ministar u četvrtak došao u službeni posjet najmanjoj državi Europske unije. Prosvjednici su toga desničarskog ministra dočekali s velikom palestinskom zastavom i vikali mu da je "terorist". (hina/metro-portal)

25.06.2010. 23:46:31
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    26.06.2010. 15:46
    i nacisti su govorili da logori smrti ne postoje :-P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh