« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
SAN SVAKOG ŠKOLARCA

U Dalmaciji ni sutra nema nastave

Krizni stožer Splitsko-dalmatinske županije odlučio je da ni u ponedjeljak nema škole zbog teških vremenskih uvjeta

Fotografija vijesti
Više o

nastava

,

nevrijeme

,

snijeg

,

Hrvatska

,

škola

,

led

,

Splitsko-dalmatinska županija

Učenici Splitsko-dalmatinske županije ni sutra neće u školu zbog teških vremenskih prilika koje su posljednja tri dana zahvatili to područje, odlučeno je danas na kriznom stožeru u gradu i županiji, javlja Hina.

Zaposlenici će morati doći u škole gdje će pripremiti prilaze kako bi učenici mogli sljedećih dana neometano na nastavu.

U Splitu će u ponedjeljak raditi osam vrtića sa 60 odgojnih skupina, kao i sva gradska poduzeća, dok će Javno gradsko poduzeće Promet osposobiti još dodatnih autobusnih linija. Krizni stožer Grada i Županije pozvao je danas građane da se uključe u čišćenje prilaznih puteva kućama i stambenim zgradama kako bi se olakšala komunikacija.

Oko 13 sati Hrvatska vojska je započela s čišćenjem oko dviju splitskih bolnica, Firule i Križine i domova zdravlja. Na terenu su pješačke snage. Zapovjednik Gardijske motorizirane brigade, brigadni general Mladen Fuzul je kazao kako su stvorili tri namjenske organizacije za pomoć civilnom stanovništvu.

Nalaze se u vojarnama u Splitu, Kninu i Sinju, a jučer su osposobili dionicu ceste Drniš-Šibenik. "Od ranih jutarnjih sati probili smo komunikaciju iz Knina preko Oklaja do centrale Manojlovac odakle smo izvukli 15 ljudi HEP- a. Trenutno se naše snage kreću put Kistanja-Đevrske do sela Bratiškovci, a cilj nam je da do večernjih sati pokušamo omogućiti komunikaciju prema Domu za stare i nemoćne gdje se nalazi 12 ljudi", kazao je general Fuzul.

Drugi dio snaga je prebačen na prostor Golubića, a dio vojske će pomoći gradovima Splitu i Sinju. Vojna mehanizacija, a riječ je o inženjerskim strojevima, za sada ostaje u Sinju, a ukoliko bude potrebno slat će se u Vrgorac i Imotski gdje su odsječena sela, kazao je Fuzul. Ukupno je u ovoj akciji angažirano dvjestotinjak vojnika i nekoliko strojeva.

Iako u Splitu zbog snijega i leda već treći dan traje kolaps gradonačelnik Željko Kerum nije se pojavio u javnosti, niti se obratio građanima.

Njegov zamjenik i zapovjednik stožera Jure Šundov je kazao da Split na raspolaganju ima četiri ralice i šest građevinskih strojeva. "Zatražili smo angažiranje još najmanje 20 strojeva koji bi danas trebali očistiti križanja glavnih gradskih ulica, a kako bi se do ponedjeljka normalizirao život u gradu. Moramo učiniti sve da se sve prometnice dovedu u vozno stanje", kazao je Šundov.

Novinare je zanimalo gdje je gradonačelnik Kerum na što su dobili odgovor kako je on u gradu i prati situaciju. "Ja sam bivši vojnik. Gradonačelnik to zna. Bolje mi leži ova shema. Izvješćujem ga o svemu što doznam", odgovorio je dogradonačelnik Šundov.

Splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader izvijestio je novinare kako su na stožeru analizirani svi glavni problemi u županiji, te da je normalizacija života glavni i najvažniji prioritet.

"Da bi se organizirao normalni život prvo ćemo normalizirati ceste, te povezivanje s Trogirom i Omišom. Rješavanje struje u Aržanu i Studencima je pri kraju. Osposobit će se zdravstvene ustanove, a građane pozivamo da se uključe u čišćenje. Onima kojima je najpotrebnije na raspolaganju je Gorska služba spašavanja, vatrogasci, Crveni križ i policija koji su u stalnom kontaktu s nama. U Splitu i Kaštelima imamo sve organizirano za beskućnike. Nadamo se da će se život ubrzo normalizirati", kazao je župan Ante Sanader.

05.02.2012. 16:05:17
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    zvjezdana atlaga
    05.02.2012. 19:12
    uputite poziv vojsci da čisti prilaze školama, kako bi se osigurao normalan nastavak nastave u utorak ili srijedu.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh