« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
NEOČEKIVANI LEDOSTAJ

Ledolomci otežano krše debeli led na Dravi

Iz Hrvatskih voda kažu kako dva ledolomca otežano rade zbog debljine leda na Dravi, a novi val zahlađenja bi mogao stvoriti ledostaj kakav nije zabilježen u posljednjih 25 godina

Fotografija vijesti
Više o

led

,

Drava

,

ledolomac

,

ledostaj

Dva ledolomca, koja su jučer angažirale Hrvatske vode radi razbijanja leda na Dravi zbog velike zaleđenosti rijeke sporo se probijaju prema Osijeku, a kako se idućih dana i dalje očekuju niske temperature i novi snijeg, to bi moglo uzrokovati pojavu ledostaja kakva nije zabilježena više od 20 godina, doznaje se u osječkoj ispostavi Hrvatskih voda, javlja Hina.

Direktor te ispostave Zoran Đuroković kazao je kako dva ledolomca, koja se kreću od Aljmaša prema Osijeku, na pojedinim mjestima nailaze na led debljine 30 - 40 centimetara, što znatno otežava njihov rad, a treći ledolomac krenut će u razbijanje ledostaja koji se stvorio između upornjaka osječkog cestovnog mosta.

Budući da se idućih dana očekuje nastavak niskih temperatura i snježnih padalina, na Dravi bi se mogao stvoriti ledostaj, kakav nije zabilježen posljednjih 25 godina, ali situacija ni tada ne mora biti ozbiljna, ako uspijemo osigurati protočnost, kazao je Đuroković.

Stanje redovite obrane od leda na Dravi u Osječko-baranjskoj županiji proglašeno je 3. veljače, dva ledolomca su jučer započela s radom, a Hrvatske vode osigurale su i treći. Hrvatske vode najavile su kako, u slučaju pojave leda na Dunavu, temeljem međunarodnoga sporazuma s Mađarskom, postoji i mogućnost angažiranja mađarskih ledolomaca.

05.02.2012. 16:35:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh