« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
ODLUKA STOŽERA ZA ZAŠTITU

U Dalmaciji nema nastave ni u utorak ni u srijedu

Zbog snijega u Splitsko-dalmatinskoj županiji neće biti nastave u osnovnim i srednjim školama slijedećih dva dana, a fakulteti su odgodili održavanje ispita

Fotografija vijesti
Više o

nastava

,

dalmacija

,

snijeg

,

zatvorene škole

,

Splitsko-dalmatinska županija

Zbog vremenskih neprilika uzrokovanih snijegom, i sljedeća dva dana, to jest sutra i prekosutra učenici u osnovnim i srednjim školama Splitsko-dalmatinske neće ići u školu, rečeno je danas nakon sastanka Županijskoga stožera za zaštitu i spašavanje, javlja Hina.

Baš kao i danas, i sljedeća dva dana u Splitu će raditi osam vrtića sa 65 odgojnih skupina. Osim osnovnih i srednjih škola, po odluci rektora splitskoga Sveučilišta, na fakultetima su odgođeni ispiti. O mogućem početku nastave stožer će odlučiti u srijedu.

"Danas je u vrtiće stiglo 84-ero djece, što je prosječno desetak djece po vrtiću", rekla je zamjenica gradonačelnika Anđelka Visković koja je prije završetka konferencije za novinare otišla u splitski Klinički bolnički centar (KBC) posjetiti ozlijeđene građane.

Na novinarsko pitanje gdje je Civilna zaštita grada Splita, dogradonačelnik Jure Šundov odgovorio je da se ona angažira u slučaju elementarnih nepogoda poput potresa, poplava i požara.

Kako je rekao, razmatralo se da se angažira Civilna zaštita, ali je zaključeno da "ovo nije situacija" u kojoj bi tu službu trebalo angažirati. "Oni ne raspolažu tehničkim sredstvima kojima bi u ovakvim situacijama mogli pomoći. Oni nemaju ček ni lopate", rekao je Šundov.

Stožer Civilne zaštite sastat će se u četvrtak pa će se vidjeti "mogu li oni reagirati u nekoj budućoj situaciji".

Split na raspolaganju ima 1200 pripadnika Civilne zaštite, rekao je Šundov.

U Splitu su ovih dana na čišćenju snijega i leda angažirane četiri ralice, 14 kombiniranih radnih strojeva te dvadesetak kamiona za posipavanje koji su do jutros po gradu prosuli 320 tona žala i soli.

06.02.2012. 18:24:04
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    kristina
    27.10.2012. 12:13
    hoce to i dalmaci tako puno snijega biti :))))
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh