« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
OTPORAN NA BJEG

U Beogradu otvoren najsigurniji zatvor u regiji

U Padinskoj skeli nadomak Beograda otvoren je zatvor unutar kojega je sigurnosni sustav koji ga čini jednim od najsigurnijih u balkanskoj regiji

Fotografija vijesti
Više o

Beograd

,

zatvor

,

bijeg iz zatvora

,

ćelija

Novi zatvor, unutar kojega je sigurnosni sustav koji ga čini jednim od najsigurnijih u balkanskoj regiji, otvoren je u četvrtak nadomak Beogradu, u naselju Padinskoj skeli, javlja Hina.

Kapacitet novog zatvora je 450 osoba, u sklopu zatvora je poseban tehnički zaštitni sustav, a iz njega je, po riječima nadležnih, nemoguće pobjeći.

Novi zatvor, izgrađen u blizini starog koji već postoji u tome mjestu, ima 222 ćelije, dvije prostorije za osobe s invaliditetom, kao i prostorije za duhovne potrebe zatvorenika pravoslavaca, katolika i muslimana.

Po riječima ravnatelja uprave za izvršenje kaznenih sankcija srbijanskog ministarstva pravosuđa Milana Obradovića, svaka od 222 sobe, površine 10 četvornih metara, predviđena je za smještaj dva osuđenika, a karakteristike objekta su u skladu s poštivanjem ljudskih prava.

Zatvor posjeduje i rekreativni centar s dvije sportske dvorane, šest odvojenih šetališta natkrivenih žicom i četiri prostorije s francuskim ležajem i kupatilom, u kojima osuđenike mogu posjećivati supruge i djevojke.

Kompletan zatvor, osim "ljubavnih soba", pokriven je video nadzorom s 300 kamera, a kompletan zatvor, u kojemu će raditi više od 200 službenika i posebno obučenih pripadnika službe sigurnosti, ograđen je sveobuhvatnim zaštitnim sustavom i infracrvenim senzorima, a sve promatračnice ograđene su neprobojnim staklom.

Zatvor, čija je izgradnja stajala 10 milijuna eura, namijenjen je osuđenima na zatvorske kazne u trajanju od 10 do 40 godina, a prvi ''gosti'' očekuju se do kraja godine.

17.11.2011. 20:57:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh