« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
sve utjecajniji

Twitter će uskoro vrijediti milijardu dolara

Popularna internetska društvena mreža Twitter blizu je zaključenja još jednog kruga potrage za sredstvima

Fotografija vijesti
Više o

Twitter

,

vrijednost Twittera

Twitter, mikro-bloging servis i društvena mreža koja se bazira na razmjenjivanju kratkih poruka, na dobrom je putu da prikupi oko 50 milijuna dolara.

Izvršni direktor Evan Williams navodno je već o tome obavijestio zaposlenike, doznaje internetski portal specijaliziran za tehnološke vijesti TechCrunch

U sličnom krugu prikupljanja sredstava koji je vodila tvrtka Benchmark Capital vrijednost Twittera u veljači je dosegnula oko 250 milijuna dolara, ističe TechCrunch.

Ta i ostale društvene mreže na internetu našle su se pod snažnim pritiscima da dokažu da su održive kompanije, sposobne u dogledno vrijeme donijeti odluku o javnoj ponudi dionica na burzi odnosno o privatnoj prodaji.

Prema podacima tvrtke za internetska istraživanja comScore, globalni broj posjetitelja Twittera u lipnju je dosegnuo brojku od 44,5 milijuna, što je 15 puta više nego u istome mjesecu godine ranije.

"Kada nešto poput Twittera ili Facebooka postane kulturni fenomen, njegova važnost nadilazi pojedinačne brojke i prerasta u kulturološku promjenu", kaže Salil Deshpande, generalni partner tvrtke za venture capital investicije Bay Partners.

 "Kako raste utjecaj te mreže, tako raste i njezina vrijednost", pojasnio je.

17.09.2009. 11:47:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh