« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
Made in...

Opel Astra seli u Rusiju

General Motors dva mjeseca nakon izlaska iz stečaja prodaje većinske udjele europskih operacija

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

General Motors

,

Opel

,

Opel Astra

,

GM

Opel, europska podružnica američkog General Motorsa, proizvodit će model automobila Astra u Rusiji nakon što ga preuzme konzorcij kojeg čine kanadski proizvođač dijelova za automobile Magna i ruska državna banka Sberbank, prenose u srijedu poljski mediji izjavu predsjednika Opelove uprave.

U razgovoru za poljski dnevni list Rzeczpospolita Hans Demant naglasio je da Opel ne planira zatvoriti tvornicu Astre IV u Poljskoj i potpuno preseliti proizvodnju u Rusiju. "Zapravo planiramo Astru proizvoditi i u Rusiji", kazao je.

"Automobili koji će se proizvoditi u tim tvornicama bit će plasirani na tržište Rusije i drugih bivših sovjetskih zemalja, a dijelovi za te automobile proizvodit će se u zapadnoj Europi i u Poljskoj", dodao je.

Američki automobilski div GM prošli je tjedan, dva mjeseca nakon izlaska iz stečaja, odlučio Magni i Sberbanku prodati većinske udjele u svim svojim europskim operacijama osim u švedskom brandu Saabu.

GM u Rusiji već ima tri linije za montažu automobila koje zapošljavaju 986 ljudi.

Magna je najavila do 10.500 otkaza u gubitaškom njemačkom proizvođaču automobila Opel, koji u Europi zapošljava preko 50.000 ljudi.

(Hina/Metro-portal)

 

16.09.2009. 16:30:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh