« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
TUŽBA PROTIV RH

Tvrtke, Vatikan i benediktinci tuže Hrvatsku zbog Dajle

Upravni sud presudom može potvrditi ili poništiti rješenje o povratu imovine župe Dajla u državno vlasništvo

Fotografija vijesti
Više o

Vatikan

,

benediktinci

,

Upravni sud

,

Dajla

Upravni je sud zaprimio tri tužbe u povodu odluke Ministarstva pravosuđa kojim je ono imovinu župe Dajla vratila u vlasništvo Republike Hrvatske, piše Hina. Na odluku se žale župa Dajla, pulska tvrtka Abbazia te tvrtka Golf Istra Magica iz Buja.

Glasnogovornica Upravnog suda Lidija Prica kazala je da je tužba papinskog Državnog tajništva stigla 2. rujna, tri dana kasnije zaprimljena je tužba tvrtke Abbazia, a najnovija tužba stigla je od tvrtke Golf Istra Magica. Dodala je kako je riječ o predmetima koji zakonom nisu definirani kao hitni te da je prosjek rješavanja dvije do tri godine.

Pojasnila je da će se sve tri tužbe, s obzirom na istovjetnost sadržaja, kompletirati u jedan predmet, a same tužbe dati na odgovor "tuženom tijelu", to jest Ministarstvu pravosuđa, čija glasnogovornica Vesna Dovranić je kazala da "za sada nemaju komentara".

Ministarstvo ima rok od mjesec dana za odgovor na tužbe.

Upravni sud presudom može potvrditi ili poništiti rješenje o povratu imovine župe Dajla u državno vlasništvo. Ako odbije tužbe, rješenje Ministarstva o povratu Dajle u državno vlasništvo postaje pravomoćno i samostanske nekretnine ostaju u rukama države.

Na odluku Upravnog suda nema prava žalbe.

09.09.2011. 12:17:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh