« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
PREDIZBORNA ŠALA

Darinko Kosor u Rijeci otkrio spomenik žrtvama privatizacije

Kosor je kazao da ovime želi upozoriti na nužnost zaustavljanja trenda propadanja tvrtki zbog čega je izgubljeno 30 tisuća radnih mjesta u posljednjih 20-tak godina u Rijeci i županiji

Više o

Jadranka Kosor

,

Darinko Kosor

,

predizborna kampanja

,

pretvorba i privatizacija

Šef HSLS-a u najboljoj je maniri svoje prezimenjakinje danas simoblično otkrio instalaciju nazvanu „Spomenik žrtvama žrtvama hrvatske privatizacije u Primorsko-goranskoj županiji i gradu Rijeci", na kojoj se među ostalim nalazi i popis tridesetak propalih tvrtki s tog područja, prenosi Hina.

Kosor je kazao da ovime želi upozoriti na nužnost zaustavljanja trenda propadanja tvrtki zbog čega je izgubljeno 30 tisuća radnih mjesta u posljednjih 20-tak godina u Rijeci i PGŽ.

Istaknuo je da se ne smije dopustiti da se, nakon propasti velikih tvrtki na ovom području, isto dogodi s malim i srednjim poduzetništvom i obrtništvom. Bez malog i srednjeg poduzetništva ta obrtništva neće biti gospodarskog oporavka zemlje, zaključio je Kosor.

U razdoblju otkrivanja spomenika i polaganja kamena temeljaca HSLS želi ovom simboličnom gestom upozoriti na to da bi problemi gospodarstva trebali biti glavna tema predizborne kampanje, naveo je Kosor ocijenivši da u zemlji nitko ne vodi računa o pitanjima realnog gospodarstva. Dospjeli smo do toga da se liberalna politička opcija mora boriti za prava radnika, istaknuo je.

Napomenuo je da "sada slušamo lidere lijeve koalicije od kojih su neki baš iz ovog kraja u kojem je toliko tvrtki propalo" ocijenivši da to pokazuje da "socijaldemokracija ne funkcionira onako kako se to predstavlja u Zagrebu, Osijeku ili drugim gradovima".

08.09.2011. 14:47:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Internet.Zarada
    11.09.2011. 14:49
    dobro su to napravili ali nakon što se u hsls vratio onaj pijanac prevarant egomanijak i izdajnik nemaju šanse
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh