« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
HE HE

Tužni ste i depresivni? Uvaljajte se u blato!

Ako ste se uvijek pitali zašto je vaš klinac tako beskrajno sretan što se uvalio u blato, evo vam znanstvenog odgovora koji oduševljava

Blato dokazano popravlja raspoloženje
Blato dokazano popravlja raspoloženje (Arhiva)
Više o

bakterije

,

dobro raspoloženje

,

serotonin

,

blato zemlja

,

Micobacterium vaccae

Blato je omiljena igračka djece koja izluđuje roditelje, no kad vide kako su djeca sretna, obično se samo nasmiju i odmahnu rukom, svjesni da će odjeću oprati, ali da je teško tako usrećiti dijete.

Jednako tako, ljudi koji rade na zemlji obično su smireni i zadovoljni, sretni sami sa sobom i svijetom oko sebe, pa ne čudi da su se znanstvenici bacili na istraživanje zbog čega nas blato toliko usrećuje.

Razlog je jednostavan - u zemlji se nalazi bakterija Micobacterium vaccae koja na neurone ima jednak učinak kao i Prozac! No, za razliku od svojih kemijskih srodnika, ova bakterija nema apsolutno nikakve nuspojave

Ova bakterija potiče proizvodnju serotonina, hormona sreće, čiji nedostatak uzrokuje bipolarni poremećaj, depresiju i tjeskobu. Micobacterium vaccae prirodni je antidepresiv koji možete uzimati svakodnevno, besplatno i bez ograničenja - dovoljno je baviti se vrtom. .

Tako vrtlari bakteriju udišu ili im izravno ulazi u krvotok kroz porezotine i sitne ranice na rukama, a kako pozitivni učinci traju i do tri tjedna, trkom do prve trgovine vrtne opreme po zemlju, lopatice, grabljice i tegle - prirodni Prozac nadohvat je ruke.

25.11.2015. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh