« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
SUĐENJE ZA KORUPCIJU

Tužiteljstvo traži da se Berlusconija zatvori na pet godina

Talijansko državno odvjetništvo zatražilo je petogodišnju zatvorsku kaznu za Silvija Berlusconija zbog podmićivanja i korupcije

Fotografija vijesti
Više o

korupcija

,

Italija

,

suđenje

,

Silivo Berlusconi

Državno odvjetništvo u Milanu zatražilo je u srijedu petogodišnju zatvorsku kaznu za bivšeg talijanskog premijera Silvija Berlusconija zbog optužbe za podmićivanje svjedoka u aferi Mills, javlja Hina.

"Sigurni smo, izvan svake sumnje, da je optuženik kriv", ustvrdio je državni odvjetnik Fabio De Pasquale. U toj aferi s brojnim pravosudnim zapletima, "Il Cavaliere" je optužen da je bivšem britanskom odvjetniku Davidu Millsu isplatio 600.000 dolara za lažno svjedočenje u više postupaka vođenih u 90-im.

Sudac De Pasquale naveo je, među ostalim, kao dokaz Berlusconijeve krivnje, odluku vrhovnog suda, najvišeg sudbenog tijela u Italiji, iz veljače 2010.

Taj je sud prije dvije godine presudio da je kazneno djelo korupcije za koje se Davidu Millsu sudilo u odvojenom postupku, otišlo u zastaru i poništio je kaznu od 4,5 godine zatvora koju su tom odvjetniku izrekli prvostupanjski i drugostupanjski sud.

Najviše sudsko tijelo je u obrazloženju presude istaknulo da je riječ o "vrlo teškom slučaju korupcije", potvrdivši neizravno da je Berlusconi podmitio Millsa.

Nakon podnošenja optužnog prijedloga u srijedu, riječ će na idućim raspravama imati obrana.

15.02.2012. 13:34:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh