« Film
objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci
FILMOVI

Tuškanac na +54

Nove online filmske radionice za sve one željne kritičkog promišljanja filma

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

kino Tuškanac

,

Tuškanac na +54

Tuškanac na +54 nova je radionica u sklopu projekta HFS online, a namijenjena je starijima od 54 godine, svima onima koje zanima kritička analiza filma - ova četverodnevna online radionica koja će se održati od 26. do 29. svibnja na temelju konzumacije recentnih filmskih ostvarenja sve će polaznike naučiti kako kritički promišljati film. U tom procesu pomoći će im i kroz njega ih voditi filmski profesionalci, kritičari i redatelji - Tamara Bilankov, Višnja Vukašinović, Ivan Ramljak i Zvonimir Jurić.

Ideja radionice je promovirati filmsku kulturu i osmišljavati drugačije pristupe konzumiranja filma. Radionica je namijenjena osobama starijima od 54 godine koji vole gledati filmove i žele naučiti kako 'čitati' film i promišljati o filmskim postupcima.

Polaznici se mogu prijaviti putem online prijavnice dostupne na LINKU. Rok za prijavu je 20. svibnja.

Voditelji radionice su interdisiplinarna umjetnica, profesorica filma, videa i animacije Tamara Bilankov, filmski redatelj Zvonimir Jurić, redatelj, nezavisni filmski kustos i filmski kritičar Ivan Ramljak te redateljica i filmska kritičarka Višnja Vukašinović.

Tuškanac na +54 dio je projekta HFS online. Projekt HFS online nastao je kao odgovor na još veću potrebu ciljanih skupina koje su najviše pogođene novonastalom situacijom da uključeno konzumiraju kulturu i razvijaju nove vještine i znanja kroz filmski medij. Upravo iz potrebe unapređenja socijalne kohezije djece i mladih, kao i osoba starijih od 54 godine, ukazala se prilika da se uspostavi projekt koji bi dio programa koje provodi HFS učinio dostupnim najširoj publici. Hrvatska se godinama susreće s problemom regionalnih nejednakosti, osobito s problemom nerazvijenih lokalnih zajednica. Nažalost, u takvim je zajednicama slaba aktivna građanska participacija, nedostaje formalne ili neformalne suradnje među stanovnicima, a akteri u zajednici nemaju kompetencija za progresivno djelovanje.

15.04.2022. 12:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh